ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχονται τουρκικές βάσεις σε αραβικό κόλπο, Αφρική και Βαλκάνια

Στρέφει το ενδιαφέρον της στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ

Η Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον γεωστρατηγικό χάρτη της περιοχής μας, εγκαινιάζει μια σειρά σημαντικών στρατιωτικών βάσεων σε αραβικές χώρες, στην Αφρική και στα Βαλκάνια.

Με τις νέες στρατιωτικές βάσεις, η Τουρκία επιχειρεί να αναπτύξει την ακτίνα δράσης της σε μια περιοχή που κατά τους προηγούμενους αιώνας είχαν σημαντική παρουσία αυτοκρατορίες όπως η Ρωμαϊκή, το Βυζάντιο και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης μιας τουρκικής βάσης στον αραβικό κόλπο, η Τουρκία εγκαινιάζει μια νέα στρατιωτική βάση στην Σομαλία. Παράλληλα, η Άγκυρα δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για μια σημαντική στρατιωτική παρουσία στα παράλια της Αδριατικής της Αλβανίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες εβδομάδες, η Τουρκία θέτει σε λειτουργία την πρώτη της στρατιωτική βάση στην Βόρεια Αφρική. Πρόκειται για μια στρατιωτική βάση στην Σομαλία.

Με την ενίσχυση της παρουσίας της στην Σομαλία, η Τουρκία στρέφει το ενδιαφέρον της στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ ενώ υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή και μιας στρατιωτικής ακαδημίας στην συγκεκριμένη χώρα.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση