ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Χαμάς έτοιμη για «πλήρη συμφωνία» - Τι ζητάει από το Ισραήλ

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300 Παλαιστίνιους ενόπλους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που άρχισε στις 6 Μαΐου στην πόλη Ράφα

ΠΗΓΗ: Reuters

Χαμάς δήλωσε ότι ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός ότι είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια «πλήρη συμφωνία», συμπεριλαμβανομένης μιας συνολικής συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων/φυλακισμένων, εάν το Ισραήλ «σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον των ανθρώπων στη Γάζα», ανέφερε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300 Παλαιστίνιους ενόπλους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που άρχισε στις 6 Μαΐου στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Ντέιβιντ Μένσερ.

12 άμαχοι νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής τα ξημερώματα στη Ράφα, ενώ οι συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεσή του στη Ράφα μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, της ζώνης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η κατάληψη της ζώνης έκοψε τον δρόμο που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εισάγει όπλα κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Ιατρικές πηγές στη Γάζα δήλωσαν ότι οι 12 Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και απροσδιόριστος αριθμός έχει τραυματισθεί από ισραηλινή επίθεση την ώρα που προσπαθούσαν να ανασύρουν πτώμα αμάχου Παλαιστίνιου στο κέντρο της Γάζας.

Ακόμη ένας Παλαιστίνιος άμαχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι δυτικά της πόλης της Γάζας στον βόρειο τομέα του θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι ισραηλινές αρχές αναφέρθηκαν σε πολεμικές συγκρούσεις στη νότια, κεντρική και βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν σχολίασαν τους σημερινούς θανάτους στη Ράφα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση