ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για τουρκική εισβολή στη Συρία

Εντείνεται το κλίμα στις ρωσοτουρκικές σχέσεις μετά από κινήσεις των δύο χωρών

Οι τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας δείχνουν ότι η τουρκική εισβολή στη γειτονική Συρία πλέον ενδέχεται να είναι ζήτημα χρόνου.

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός αναφέρει ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν εντατικοποιηθεί οι προετοιμασίες του τουρκικού στρατού στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Πιστή στο κλίμα έντασης, το οποίο επικρατεί στις ρωσοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, η Μόσχα κάνει λόγο για «παράνομες» κινήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τονίζει ότι έχει σοβαρούς λόγους για να πιστεύει ότι η τουρκική εισβολή στη Συρία είναι προ των πυλών.

Την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να συνδράμει σε μία συμμαχική χερσαία επιχείρηση στη Συρία.

Το ανακοινωθέν της Σαουδικής Αραβίας έρχεται στη σκιά των επισκέψεων του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στη χώρα. Σε αυτές τις συναντήσεις οι δύο κυβερνήσεις έθεσαν επί τάπητος κυρίως τις εξελίξεις στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, με αγωνία φαίνεται πως παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού στρατού στην παραμεθόρια περιοχή και οι πολεμιστές του Χαλιφάτου. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγες ώρες, οι συνοριακές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ κατά των θέσεων του τουρκικού στρατού. Ο τουρκικός στρατός απάντησε σε αυτά τα πυρά βομβαρδίζοντάς τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα του Τζαράμπλους.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση