ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης Μπόμπολα και Λώλου στην Κύπρο

Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα η απόφαση σε 60 μέρες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενώπιον Αστυνομικού τμήματος και στην συνέχεια στον Εισαγγελέα εκδόσεων στην Αθήνα παρουσιάσθηκε με δική του πρωτοβουλία ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο έχει εκδοθεί από την Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ελλαδικά μέσα οι συνήγοροι του κ. Μπόμπολα υποστήριξαν ότι κάποια από τα φερόμενα αδικήματα που του αποδίδονται έχουν τελεστεί στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά αλλά τα ελληνικά δικαστήρια.

Ο Εισαγγελέας εκδόσεων επέβαλε στον ελλαδίτη επιχειρηματία τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση μέσα σε 60 μέρες από το Συμβούλιο Εφετών.

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί από τις κυπριακές αρχές αφορά διερευνώμενη υπόθεση για τον ΧΥΤΥ Λάρνακας.

Εν τω μεταξύ υπό σύλληψη τελεί και το δεύτερο πρόσωπο εναντίον του οποίου έχει εκδοθει ευρωπαΐκό ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για τον Θεοφάνη Λώλο ο οποίος όπως μεταδίδεται από την Αθήνα συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Λάρνακα.

 

Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση