ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ελληνικό ''δράμα'' κυριαρχεί στο ολλανδικό Tύπο

Ρεπορτάζ στην ολλανδική Trouw

ΚΥΠΕ

Στην διάσταση απόψεων μεταξύ των πιστωτών αποδίδει την ακύρωση του Eurogroup ο Thijs Kettenis σε ρεπορτάζ του για την Trouw με τίτλο «Το ελληνικό δράμα σε επανάληψη» και διερωτάται κατά πόσον θα ζήσουμε το περυσινό δράμα όταν η Ελλάδα έφτασε στο παρά πέντε μιας εξόδου από την ευρωζώνη. «Κανείς πάντως δεν επιθυμεί να συμβεί κάτι τέτοιο», παρατηρεί ο αρθρογράφος, αν και προσθέτει ότι «η αποτυχία των διαπραγματεύσεων δεν προοιωνίζεται ευχάριστες εξελίξεις».

Επισημαίνεται ακόμη πως ο Α. Τσίπρας δεν δείχνει διατεθειμένος να ενδώσει στις αξιώσεις του ΔΝΤ για θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού ενεργοποίησης προληπτικών μέτρων και σημειώνεται πως ένα παρόμοιο πακέτο δεν μπορεί να συγκεντρώσει επαρκή πλειοψηφία στη Βουλή.

Γίνεται επίσης λόγος για απόκλιση απόψεων μεταξύ των δανειστών, καθώς η Κομισιόν θεωρεί ότι η Ελλάδα καταβάλλει επαρκείς προσπάθειες, ενώ το ΔΝΤ εμφανίζεται περισσότερο απαισιόδοξο για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Στον αντίποδα, καταλήγει ο αρθρογράφος, ενώ το ΔΝΤ διάκειται θετικά απέναντι στην προοπτική μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η Κομισιόν εμφανίζεται απορριπτική.

Την σπουδή του D. Tusk να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μια συμφωνία με την Ελλάδα για να μην επαναληφθεί το περυσινό χάος με τις κλειστές τράπεζες και την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας προβάλλει ο Marc Peepercorn σε ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες για την De Volkskrant υπό τον τίτλο «Ο Tusk ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να υπάρξει λύση τις επόμενες μέρες». Επισημαίνεται πάντως ότι πολλοί εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις εμφανίζονται ψύχραιμοι και δεν θεωρούν ότι η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας ώστε η ανάγκη σύγκλησης ενός Eurogroup να καθίσταται επιτακτική.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι εκτιμήσεις του Dijsselbloem ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για μια συμφωνία αποδείχτηκαν τελικά εσφαλμένες, με αποτέλεσμα η αναβολή του Eurogroup να έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό κρίσης.
Από την πλευρά της τέλος η Financieele Dagblad, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Dijsselbloem αναμένει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες» εμφανίζει τον ολλανδικό πολιτικό αισιόδοξο ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν.

Ωστόσο, παρατηρεί η εφημερίδα, ο επικεφαλής του Eurogroup δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι απομένει να διευθετηθούν διάφορα θέματα, νομικής, κυρίως, φύσεως.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ