ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Το πρώτο μεγάλο στοίχημα

O Ούρκο Πάρντο θα θελήσει να εξασφαλίσει ένα καλό συμβόλαιο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Οι μεγάλες ομάδες αρχίζουν από τον τερματοφύλακα. Και στο ΑΠΟΕΛ, έχουν να λένε τα τελευταία χρόνια, για τη σημαντική συνεισφορά του εκάστοτε τερματοφύλακα, στις μεγάλες επιτυχίες σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διονύσης Χιώτης και Ούρκο Πάρντο, αποτέλεσαν ότι καλύτερο μπορούσε να διαθέτει το ΑΠΟΕΛ στη θέση κάτω από τα δοκάρια, από το 2008 και έπειτα. Αφού λοιπόν ο Διονύσης Χιώτης δεν μένει πια εδώ, επιτακτική είναι η ανάγκη ανανέωσης του συμβολαίου του Ούρκο Πάρντο.

Η περίπτωση του, αποτελεί ασφαλώς την πιο σημαντική και ίσως πιο δύσκολη, από τους άλλους ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στο τέλος του μήνα αυτού. Λογικά, στα τριάντατρια του χρόνια, ο Ούρκο Πάρντο θα θελήσει να εξασφαλίσει ένα καλό συμβόλαιο, ίσως και το τελευταίο της καριέρας του, αν και πολλοί τερματοφύλακες είναι σε θέση να αγωνίζονται, σε ψηλό επίπεδο και πέρα των τριανταπέντε. Αυτό, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της διοίκησης για μείωση του προϋπολογισμού, δημιουργεί ασφαλώς και τη δυσκολία στην επίτευξη μιας νέας συμφωνίας.

Η… πολυδιαφημιζόμενη μείωση του προϋπολογισμού κατά 10%, όπως έχει από καιρό εξαγγείλει η διοίκηση, λογικά, μπορεί να επιτευχθεί με τη μείωση του κόστους στο μισθολόγιο ποδοσφαιριστών και προπονητών. Φυσιολογικά, μια τέτοια προσπάθεια αφορά περισσότερο σε νέα συμβόλαια, αφού για αναπροσαρμογές και κυρίως μειώσεις σε υφιστάμενες συμφωνίες, δεν αρκεί μόνο η θέληση από πλευράς διοίκησης.

Επιπρόσθετα, μια επιτυχία κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, περισσότερο σε αναπροσαρμογές αυξήσεων σε συμβόλαια παραπέμπει, παρά σε  μειώσεις, ειδικά όσων η συνεισφορά στην επιτυχία κρίνεται σημαντική…

Η περίπτωση Ούρκο Πάρντο, είναι ενδεικτική της τεράστιας δυσκολίας που έχει ενώπιον της η διοίκηση, μπαίνοντας ήδη σε πορεία προγραμματισμού ενόψει της νέας περιόδου. Στην ίδια (δύσκολη) θέση, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναμένεται να βρεθεί η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη και σε άλλες περιπτώσεις, στην προσπάθεια είτε ανανέωσης συμβολαίων, είτε απόκτησης νέων ποδοσφαιριστών. Με την ανάγκη ποιοτικής ενίσχυσης από τη μία και την επιτακτική ανάγκη μείωσης του προϋπολογισμού από την άλλη.

Ούτε άσπρο, ούτε μαύρο. Ούτε… ψαλίδι γενικώς σε απολαβές και ανεξαρτήτως του κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά ούτε και απλοχεριά σε μισθούς, με αντιστάθμισμα μόνο την προοπτική του Τσιάμπιονς Λικ…

Σωστή αξιολόγηση των δεδομένων της κάθε περίπτωσης και αλλαγή τακτικής σε πολλά άλλα θέματα λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μόνο έτσι θα αποφευχθούν τα σοβαρά λάθη προηγούμενων καλοκαιριών, μόνο έτσι θα επιτευχθεί ο διπλός στόχος της δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας, σε πιο υγιή, για την εταιρία, οικονομικά πλαίσια.

Και το θέμα παραμονής του Ούρκο Πάρντο, αποτελεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα της διοίκησης και της προσπάθειας αυτής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση