ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη νέα Βουλή η εξέταση των αναπομπών του ΠτΔ

Δεν θα συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ολομέλεια της Βουλής δεν θα συνέλθει εκτάκτως προκειμένου να εξετάσει τις δύο αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισε η σύσκεψη Αρχηγών ή και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του σώματος Γιαννάκης Ομήρου.

Παράλληλα, ο κ. Ομήρου είπε ότι η Βουλή θεωρεί ότι θα πρέπει να ανασταλεί η προθεσμία των 15 ημερών που έχει το σώμα για να εξετάσει την αναπομπή, ώστε οι δύο αναπομπές να εξεταστούν από τη Βουλή στη νέα της σύνθεση. Είπε ότι θα αποστείλει σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία να του κοινοποιεί τις αποφάσεις της σύσκεψης, αλλά και να ζητά την αποδοχή της αναστολής του 15μερου.

Όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι του άρθρου 68 του συντάγματος για σύγκληση της Βουλής για έκτακτες και επείγουσες περιστάσεις, πλην του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το οποίο τάχθηκε υπέρ της έκτακτης σύγκλησης έτσι ώστε να επιλυθεί το όλο ζήτημα και ιδιαίτερα το θέμα του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των καθυστερημένων οφειλών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση