ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημόσιες διευκρινίσεις από τον Μπαν Κι Μουν θέλει σήμερα η Λευκωσία

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις μετά από όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα διαδραματιζόμενα στην Κωνσταντινούπολη και στη διάρκεια της Συνόδου, που έφεραν προ τετελεσμένου την κυπριακή αποστολή και δη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα έχουν και συνέχεια.

Όπως πληροφορείται η «Κ», μετά την πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ Μπαν Κι Μουν, ζητήθηκε από τον τελευταίο να γίνει δημόσια δήλωση, διευκρινίζοντας πως άλλο η κυπριακή Δημοκρατία, το διεθνές αναγνωρισμένο κράτος και άλλο ο διακοινοτικός διάλογος για το κυπριακό, που δεν επηρεάζει το status της κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και η διαδικασία των συνομιλιών για το κυπριακό η οποία, μετά τις ακυρώσεις εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς των συναντήσεων με Μουσταφά Ακιντζί και Έσπεν Έιντε, είναι επί της ουσίας «στον αέρα».

Το πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα, εξαρτάται και από το περιεχόμενο της δήλωσης που αναμένεται από τον Μπάν κι Μουν κι αυτή θα ικανοποιήσει τη Λευκωσία, λειτουργώντας ως πρώτο βήμα για να αλλάξει το κλίμα της απογοήτευσης που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση