ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άγγελο Βότση προτείνει η ΝΕΔΗΚ για την προεδρία της βουλής

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Νεολαίας ζητά το ΔΗΚΟ να αναλάβει την Προεδρία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον δεύτερο τη τάξει στην Επιτροπή Οικονομικών, Άγγελο Βότση προτείνει με επιστολή του προς την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Μιχάλης Γιακουμή, Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Γιακουμή προτίθεται να καταθέσει την πρόταση στο εκτελεστικό γραφείο που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Βότσης αποτελεί την καλύτερη επιλογή μετά από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Τονίζει επίσης ότι το ΔΗΚΟ θα πρέπει να διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής διότι είναι «η πιο συναινετική δύναμη στον τόπο και πρέπει να ασκήσει αυτό τον ρόλο σε μία πολυκομματική Βουλή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακοίνωση Προέδρου Νεολαίας ∆ΗΚΟ σχετικά με την Προεδρία της Βουλής
Ο λαός έχει μιλήσει και έχει θέσει το ∆ημοκρατικό Κόμμα ως ρυθμιστή, για όλες τις αποϕάσεις που θα πρέπει να λάβει η Νέα σύνθεση της Βουλής. Το ∆ΗΚΟ Πρέπει να ασκήσει τον ρόλο του στην Βουλή, όσο πιο ωϕέλιμα γίνεται για το καλό του λαού και του τόπου.

Η πιο συναινετική δύναμη στον τόπο είναι το ∆ημοκρατικό Κόμμα και πρέπει να ασκήσει αυτό τον ρόλο σε μία πολυκομματική Βουλή. Γι’ αυτό τον λόγο, το ∆ημοκρατικό Κόμμα, θα πρέπει να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής, χωρίς οποιεσδήποτε συναλλαγές και συνδιαλλαγές, με μόνο γνώμονα το γενικό καλό του λαού και της Κύπρου μας.

Όπως έπραξε και στο παρελθόν, το ∆ημοκρατικό Κόμμα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας στην έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο. Έτσι και τώρα, πρέπει να συνεχίσει αυτό το έργο και να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής.

Με βάση τα πιο πάνω, έχω τη γνώμη ότι ο Πρόεδρος του Κόμματός μας, θα μπορούσε να επιτελέσει αυτό τον ρόλο επάξια και αποτελεσματικά, αλλά και αξιόλογα στελέχη του κόμματος – Βουλευτές, τα οποία στο παρελθόν έχουν λειτουργήσει συναινετικά και χαίρουν της εκτίμησης της κοινωνίας και άλλων κομμάτων, θα μπορούσαν να επιτελέσουν αυτό τον ρόλο, σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεται ο Πρόεδρος του ∆ΗΚΟ για την θέση του
Προέδρου της Βουλής.

Ο δεύτερος τη τάξει στην Επιτροπή Οικονομικών στην περασμένη σύνθεση της Βουλής, κ. Αγγελος Βότσης, μπορεί επάξια να ασκήσει αυτό τον ρόλο, δίνοντας κύρος στη θέση του Προέδρου της Βουλής, χρήζει σεβασμού από τους συναδέλϕους βουλευτές του ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου και είναι η καλύτερη επιλογή μετά από τον Πρόεδρο του Κόμματος για να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα.

Θεωρώ ότι θα ήταν τεράστιο λάθος το ∆ημοκρατικό Κόμμα, μετά την επιτυχία των εκλογών να στηρίξει για την Προεδρία της Βουλής πολιτικούς που δεν έχουν έρεισμα στην κοινωνία, κινδύνεψαν ακόμα και να μην εκλεγούν Βουλευτές και δεν χαρακτηρίζονται από συναινετικότητα.

Το ∆ημοκρατικό Κόμμα έχει την λαϊκή εντολή και πρέπει να έχει δικό του
υποψήφιο για την Προεδρία της Βουλής.

Αυτή θα είναι και η θέση μου στο Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σήμερα.

Μιχάλης Γιακουμή
Πρόεδρος Νεολαίας ΔΗΚΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση