ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Υπάρχει και η Παρτιζάν…

Το ΑΠΟΕΛ συνειδητά κάνει στροφή σε ένα διαφορετικό στυλ παιγνιδιού

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Περί υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού ο λόγος. Χρονοδιαγράμματα, εκτιμήσεις και προβλέψεις ανατρέπονται. Το «στοίχημα» της βασικής προετοιμασίας χάνεται, οι απαντήσεις αργούν, σε συμβόλαια τα οποία επισήμως επιβεβαιώνεται ότι προτάθηκαν και οι βασικές εκκρεμότητες του μεταγραφικού σχεδιασμού παραμένουν.

Την ίδια ώρα, οι προπονήσεις στην Πολωνία συνεχίζονται και σήμερα το απόγευμα(18:30) το ΑΠΟΕΛ δίνει το δεύτερο του φιλικό, ίσως και το πιο σημαντικό με βάση το όνομα και τη δυναμικότητα ενός αντίπαλου όπως η Παρτιζάν.

Η σημασία των μεταγραφών, των οποίων υπολείπεται ακόμη ο σχεδιασμός της νέας περιόδου, ασφαλώς και δεν μπορεί να υποβαθμιστεί. Από την ενίσχυση τόσο της επιθετικής γραμμής όσο και του αριστερού άκρου της άμυνας, πολλά θα εξαρτηθούν στην αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ της περιόδου 2016-2017, δεν είναι, ωστόσο, τα μόνα θέματα από τα οποία θα καθοριστεί η αγωνιστική εικόνα του… νέου ΑΠΟΕΛ, της ομάδας του νέου προπονητή Τόμας Κρίστιανσεν.

Επιλέγοντας να συνεργαστεί με το Δανό τεχνικό, το ΑΠΟΕΛ συνειδητά κάνει στροφή σε ένα διαφορετικό στυλ παιγνιδιού, σε μια διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, ειδικά σε σχέση με την τελευταία αγωνιστική περίοδο. Ο βαθμός αφομοίωσης του νέου τρόπου παιγνιδιού, από πλευράς των ποδοσφαιριστών, είναι σημαντικό να ανεβαίνει όσο η προετοιμασία συνεχίζεται και ένδειξη για κάτι τέτοιο αποτελούν τα φιλικά προετοιμασίας, όσο και αν σε αυτά επιχειρούνται δοκιμές από την τεχνική ηγεσία, έστω και αν δίνεται χρόνος συμμετοχής σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Είναι σημαντικό, πρωτίστως για την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ, όσο περνούν οι μέρες, να διαπιστώνεται πρόοδος στα βασικά στοιχεία της προετοιμασίας, τα οποία ασφαλώς και έχουν να κάνουν με την ετοιμότητα της ομάδας και τη δυνατότητα της να λειτουργήσει όσο το δυνατό καλύτερα, με τον τρόπο που ο προπονητής κρίνει  πιο σωστό, πιο ιδανικό για το ΑΠΟΕΛ και τους στόχους της νέας περιόδου, τον πιο σημαντικό εκ των οποίων σύντομα θα κληθεί να διεκδικήσει.

Είναι εξίσου σημαντικό, με την υλοποίηση των δύο πιο βασικών μεταγραφών, να διαπιστωθεί στο σημερινό φιλικό, κυρίως από τον Τόμας Κρίστιανσεν και ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, πως η προετοιμασία βαίνει καλώς, πως ο βαθμός προόδου ανεβαίνει, όσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της βασικής προετοιμασίας. Μην ξεχνάμε, πως έστω με δόση υπερβολής και βιασύνης στα πρώτα συμπεράσματα, κάποια κακώς έχοντα της περσινής περιόδου είχαν διαπιστωθεί πέρσι τέτοια εποχή και πάλι στα φιλικά επί πολωνικού εδάφους…

Όσο για τον επιθετικό, τον ακραίο αμυντικό και ενδεχομένως κάποιες άλλες μεταγραφές που υπολείπονται, είναι πλέον γενικά παραδεκτό πως ο χρόνος αρχίζει να πιέζει ολοένα και πιο έντονα, χωρίς, ωστόσο, η κλεψύδρα να έχει ακόμη στερέψει.

Εδικά αν αποδειχθεί πως η καθυστέρηση βγήκε σε καλό, ως προς την αξία και ποιότητα των επόμενων μεταγραφών, ειδικά αν όλα τα άλλα, από τα οποία θα εξαρτηθεί η αγωνιστική εικόνα του φετινού ΑΠΟΕΛ (προπονητής, πρώτες μεταγραφές, προετοιμασία, φιλικά) αξιολογούνται, με την πάροδο του χρόνου, με βαθμό θετικό…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση