ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

KE: Οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας αναβαθμίζουν τον ρόλο της Κύπρου

Χωρίς νομική σαφήνεια δεν μπορεί να γίνει αγωγός φυσικού αερίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ομαλοποίηση των σχέσεων Ισραήλ Τουρκίας και μιά ενδεχόμενη ενεργειακή συνεργασία αναβαθμίζει τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι για να μπορεί να γίνει αυτή η συνεργασία και να περάσει αγωγός από την Κυπριακή ΑΟΖ χρειάζεται η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, γίνεται πλήρως κατανοητό και γι'αυτό καταγράφεται και στην κοινή δήλωση Αναστασιάδη - Νετανιάχου, τίποτε δεν μπορεί να γίνει που να ξεφεύγει του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας.

Ενας αγωγός από το Ισραήλ προς την Τουρκία, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, αποτελεί τεράστια επένδυση και δεν θα μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει νομική σαφήνεια και ξεφεύγει του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας.

Είναι για αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, που στην κοινή δήλωση γίνεται αναφορά στην επίλυση του Κυπριακού ως κάτι το οποίο θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Τουρκία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει ικανοποίηση από το γεγονός ότι δεν πέτυχε η προσπάθεια για πραξικόπημα.

Την ίδια ώρα όμως, υπογράμμισε, υπάρχει προβληματισμός για τα όσα διαδραματίζονται αυτή την στιγμή στην Τουρκία.

Η κατάσταση και το πως θα εξελιχθεί, είπε παρακολουθείται πολύ προσεκτικά γιατί επηρεάζει γενικότερα την περιοχή.

Καταλήγοντας είπε ότι συμφωνήθηκε συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ τον Νοέμβριο στα Ιεροσόλυμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση