ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προσλήψεις και μέτρα για τα νοσοκομεία της επαρχίας Πάφου

8 κινήσεις μετά την επίσκεψη Παμπορίδη και τα όσα άκουσε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε κινήσεις προχώρησε ο Γιώργος Παμπορίδης μετά την επίσκεψή του στην Πάφο και αφού άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιοχής. 

Σύμφωνα με ανακοίνωσε, προχωρούν σε προσλήψεις και μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση. 

Όπως τονίζεται, 

1) Προσλαμβάνεται άμεσα ένας Ειδικός Παθολόγος, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και θα εκτελεί καθήκοντα που θα του ανατεθούν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

2) Προσλαμβάνεται άμεσα ένας Ειδικός Καρδιολόγος, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και θα εκτελεί καθήκοντα Ειδικού Καρδιολόγου.

3) Η επιτήρηση του Θαλάμου Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς τίθεται υπό την επιστημονική διεύθυνση και εποπτεία της επικεφαλής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου δρος Γεωργίου, η οποία και θα έχει το γενικό πρόσταγμα για την εύρυθμη λειτουργία του Θαλάμου Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

4) Προχωρούμε άμεσα με την αγορά υπηρεσιών οδηγών ασθενοφόρων, ούτως ώστε να συμπληρωθούν πλήρως όλες οι βάρδιες, με σκοπό την μεγιστοποίηση της χρήσης των τεσσάρων ασθενοφόρων που υποστηρίζουν το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

5) Προχωρούμε άμεσα με αγορά υπηρεσιών χημείου, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς κατά τις ώρες που το χημικό εργαστήριο του Νοσοκομείου δεν δύναται να λειτουργεί, ούτως ώστε να καλύπτονται και να υποστηρίζονται πλήρως, τόσο το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) όσο και ο Θάλαμος Εσωτερικής Νοσηλείας, σε ανάγκες βιοχημικών και αιματολογικών εξετάσεων, καθ’ όλο το 24ωρο.

6) Προχωρούμε άμεσα, διά της μεθόδου της αγοράς υπηρεσιών, στην κάλυψη ακτινολογικής υποστήριξης του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς κατά τις ώρες που το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου δεν δύναται να λειτουργεί, ούτως ώστε να καλύπτονται και να υποστηρίζονται πλήρως, τόσο το ΤΑΕΠ όσο και ο Θάλαμος Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, καθ’ όλο το 24ωρο.

7) Ενισχύεται άμεσα το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με έναν γιατρό σε πρώτο στάδιο, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ειδικά κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.

8) Προσλαμβάνεται Ειδικός Ενδοκρινολόγος, ο οποίος θα μπορεί να καλύπτει μερικώς τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ως άνω αποφάσεις, οι οποίες υλοποιούνται άμεσα, δεν αποτελούν οριστικές λύσεις για τα νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, αλλά πρώτα αναγκαία βήματα αντιμετώπισης των προβλημάτων που κρίνονται ως ιδιαίτερα στην παρούσα φάση.

Το Υπουργείο Υγείας, βάσει της ανακοίνωσης, συνεχίζει τη μελέτη όλων των ειδικοτέρων ζητημάτων τα οποία άπτονται της λειτουργίας των δύο νοσηλευτηρίων, ώστε να προβεί στην επαναξιολόγηση της όλης κατάστασης προκειμένου να προχωρήσει με κινήσεις, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν μεσομακροπρόθεσμα όλα τα λειτουργικά προβλήματα των δύο νοσοκομείων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση