ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παναθηναϊκός-ΑΪΚ 1-0: Ο Μολέντο είχε το κλειδί

Καθοριστική και η συμβολή του Στιλ με δύο σπουδαίες αποκρούσεις

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η μαζική άμυνα του αντιπάλου έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, όμως η λύση βρέθηκε από το κεφάλι του Μολέντο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ σκόραρε στο 79’ και επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να επικρατήσει με 1-0 επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή σε ολόκληρη τη διάρκεια του ημιχρόνου. Κρατούσαν πολύ περισσότερο τη μπάλα και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν είτε από τις πτέρυγες, με τις διαρκείς προωθήσεις των ακραίων τους μπακ, είτε από τον άξονα, με μπαλιές του Λεντέσμα προς τους Μπεργκ και Ιμπάρμπο. Παρά το πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής και το γεγονός ότι ο αγώνας παιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο επιθετικό του τρίτο, η πολυπρόσωπη άμυνα των Σουηδών δεν του επέτρεψαν να δημιουργήσει πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η μεγαλύτερη από τις τρεις που έφτιαξε ήρθε στο 34’ με τον Κάλγκρεν να αποκρούει το τετ-α-τετ του Ιμπάρμπο, ενώ ο Κολομβιανός ήταν ο παίκτης που απείλησε και στο 9’, τέσσερα λεπτά μετά την πρώτη ευκαιρία που καταγράφηκε στο ματς με τον Μάρκους Μπεργκ. Η ΑΪΚ από πλευράς της, μπήκε ελάχιστες φορές στην περιοχή του Στιλ, αλλά κατάφερε στο 12’ να απειλήσει σημαντικά με μια κεφαλιά του Μάρκανεν.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μέρος, όμως η ΑΪΚ έφτασε σε δύο περιπτώσεις πολύ κοντά στο να «σοκάρει» τη Λεωφόρο. Τόσο στο 56’, όσο και στο 75’, ωστόσο, ο Στιλ κράτησε το μηδέν με την απόκρουσή του ειδικά στη δεύτερη περίπτωση μετά την κεφαλιά του Μάρκανεν να είναι χωρίς υπερβολή για τα highlights της καριέρας του. Κι αφού ο Άγγλος κράτησε ανέπαφη την εστία του, η «σκυτάλη» πέρασε στον Μολέντο ο οποίος με άψογη κεφαλιά στο 79’ έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι», διαμορφώνοντας, παράλληλα, και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Κουτρουμπής (46’ Βιγιαφάνιες), Ιβάνοβ, Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (88’ Λουντ), Γουακάσο (70’ Λέτο), Μπεργκ.
ΑΪΚ: Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Κπόζο, Οφόρι, Ισιζάκι (65’ Γιασίν), Σούντγκρεν, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87’ Σαλέτρος), Μάρκανεν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση