ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τη δημαρχία της Έγκωμης διεκδικεί ο Φοίβος Ζαχαριάδης

Διεκδικεί ως ανεξάρτητος δήμαρχος πραγματοποιώντας επαφές και με το ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Διχασμένος οδηγείται ο ΔΗΣΥ στον Δήμο Έγκωμης καθώς ο νυν Δήμαρχος Ζαχαρίας Κυριάκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος του κόμματος διεκδικούν τη δημαρχία του Δήμου.

Η «Κ» είχε αναφέρει σε παλαιότερα ρεπορτάζ πως οι δύο άνδρες του ΔΗΣΥ φαίνεται να ερίζουν για τη Δημαρχία της Έγκωμης, ωστόσο πλέον η υποψηφιότητά του αποτελεί γεγονός, καθώς την εξήγγειλε σε συνέντευξή του στην «Κ» επιβεβαιώνοντας τη φημολογία.

Επιβεβαιώνοντας τις φημολογίες για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι η πρόθεσή μου. Έχοντας υπηρετήσει τον δήμο Έγκωμης για 15 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος, αισθάνομαι ότι έχω πλήρη αντίληψη των προβλημάτων και των αναγκών και ότι διαθέτω τις γνώσεις και εμπειρίες που απαιτεί το λειτούργημα.»

Διαφορετικές φιλοσοφίες με Ζαχαρία

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ νυν Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου φέρεται να διεκδικεί την επανεκλογή του με τη στήριξη του ΔΗΣΥ. Ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πάντως πως αν δεν υπήρχε διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση με τον νυν δήμαρχο δεν θα είχε λόγο να είναι υποψήφιος αφήνοντας αιχμές για απώλεια επαφής με τους δημότες και ανεπάρκεια στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τους πολίτες.

«Αν δεν υπήρχε διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση δεν θα είχα λόγο να είμαι υποψήφιος. Η δική μου πεποίθηση είναι ότι μία δημοτική Αρχή, για να είναι ωφέλιμη και χρήσιμη στους δημότες, πρέπει να είναι καλά οργανωμένη, διεκδικητική και αποτελεσματική. Να διαχειρίζεται υπεύθυνα και με διαφάνεια τα χρήματα των δημοτών και να εργάζεται με μεθοδικότητα και σχέδιο, για τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί.

Το τονίζω αυτό, γιατί καμιά φορά παρασυρόμαστε στους μεγάλους σχεδιασμούς και στα μεγάλα έργα, που ενδεχομένως να είναι εξωπραγματικά και ποτέ να μην μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, και την ίδια στιγμή αποδεικνυόμαστε ανεπαρκείς στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τους δημότες. Αναφέρομαι στα θέματα καθαριότητας, στη σωστή κατασκευή και συστηματική συντήρηση δρόμων, πεζοδρομίων, πάρκων και οχετών για τα νερά της βροχής. Αυτό το παθαίνουμε γιατί χάνουμε την επαφή με τους δημότες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Επαφές και με ΑΚΕΛ

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις. Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πηγές ο Φοίβος Ζαχαριάδης έχει ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του και από άλλα κόμματα. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως ανάμεσα στις επαφές του, συνάντηση πραγματοποίησε και με το ΑΚΕΛ ούτως ώστε να στηριχθεί από το κόμμα της Αριστεράς η υποψηφιότητά του.

Πονοκέφαλος στην Πινδάρου

Στον ΔΗΣΥ ανέμεναν πάντως την εξαγγελία υποψηφιότητας του Φοίβου Ζαχαριάδη καθώς σύμφωνα με στελέχη, ο ίδιος είχε εδώ και καιρό ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του στο κόμμα. Στην Πινδάρου βλέπουν με ανησυχία την νέα εξέλιξη καθώς ο Δήμος Έγκωμης αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς δήμους του κόμματος. Όπως αναφέρεται οι διελκυστίνδες έχουν ήδη ξεκινήσεις σε διάφορους δήμους, όπως στον Στρόβολο και στο Παραλίμνι, με εμφανές το ενδεχόμενο το κόμμα να οδηγηθεί για άλλη μια φορά σε ενδοκομματικές εκλογές.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση