ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καδής: Διασφαλίζεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την έγκριση της πρότασης για τις νέες θέσεις στην εκπαίδευση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με την έγκριση, από το Υπουργικό Συμβούλιο, της πρότασης για τις νέες θέσεις στην εκπαίδευση, διασφαλίζονται η πλήρης στελέχωση των σχολείων και η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κ. Καδής είπε ότι ο αριθμός των θέσεων, οι οποίες αφορούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, θα καθοριστεί μετά και τις διαβουλεύσεις που θα έχει εντός των ημερών με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε, το Υπουργείο Παιδείας με στόχο τον περαιτέρω εξορθολογισμό της αξιοποίησης του ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού, προχωρεί στη σύσταση τεχνικής επιτροπής, η οποία αναμένεται να μελετήσει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Κώστας Καδής κάλεσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τους φορείς που βρίσκονται στο χώρο της εκπαίδευσης να συνεργαστούν με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να διασφαλισθεί η σωστή λειτουργία των σχολείων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος δήλωσε ότι η οργάνωση θα κάνει το παν για να αποφευχθεί η απεργία. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, έγινε το τηλεφώνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο την ενημέρωσή του. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ταλιαδώρος είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και ευελπιστεί να αρθούν οι λόγοι που οδηγούν τους καθηγητές να υπερασπιστούν ακόμη και με δυναμικά μέτρα το δημόσιο σχολείο.
Θέλουμε, πρόσθεσε, να πληροφορηθούμε με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για πρόσθετο εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταλιαδώρος, τα προβλήματα και η ένταση στη Μέση Εκπαίδευση, δεν προέκυψαν από τη μείωση του αριθμού των μαθητών, αλλά από την κατάργηση προγραμμάτων στην οποία προχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, επιχειρώντας να καταργήσει θέσεις καθηγητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση