ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολιτικός αναβρασμός στην Άγκυρα

46 βουλευτές του ΑΚΡ στα πρόθυρα της παραίτησης

Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Άγκυρα, με το τουρκικό Προεδρικό να εκφράζει έντονο προβληματισμό για την τροπή των εξελίξεων στην Υπόθεση Γκιουλέν.

Πριν από λίγο, κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα από την Κίνα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν εκφράζει τον προβληματισμό του για τις διώξεις στην υπόθεση Γκιουλέν. Αφήνει να εννοηθεί ότι οι διώξεις των αρχών αγγίζουν πλέον συνεργάτες του και κύκλους του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι δεν φέρουν σχέσεις με το Κίνημα Γκιουλέν.

Ο προβληματισμός του κ. Ερντογάν έρχεται σε μια στιγμή που το τουρκικό Προεδρικό προβάλλει παρόμοιες θέσεις. Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, κύκλοι του Προεδρικού, δια μέσου του twitter είχαν εκφράσει προβληματισμό για την τροπή των εξελίξεων στην υπόθεση Γκιουλέν. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι κεμαλιστικές μερίδες της κοινωνίας, οι οποίες έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα του 1997, σήμερα επιχειρούν να πλήξουν την κυβέρνηση και τους κύκλους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Την ίδια ώρα, ο αναλυτής Αμντουλκαντίρ Σελβί, αρθρογράφος της Χιουρριγιέτ, ο οποίος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το ΑΚΡ και το Προεδρικό, προειδοποιεί ότι εντός της κυβερνητικής παράταξης επικρατεί μεγάλος αναβρασμός. Εντός του ΑΚΡ και της κυβέρνησης έχουν σχηματιστεί δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Το ένα στρατόπεδο υποστηρίζει την συνέχεια και την εντατικοποίηση της δίωξης του Κινήματος Γκιουλέν. Ένα άλλο στρατόπεδο διαφωνεί με αυτή την επιλογή και επισημάνει ότι πλέον οι διώξεις έχουν αγγίξει σημαντικές προσωπικότητες του ΑΚΡ.

Ο κ. Σελβί κάνει λόγο για περίπου 46 βουλευτές του ΑΚΡ, οι οποίοι έχουν έρθει στα πρόθυρα της παραίτησης. Ωστόσο, ο ίδιος αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο και τονίζει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα είναι αυτός, ο οποίος τελικά θα ελέγξει τις ισορροπίες και τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Την ίδια στιγμή, ο κ. Σελβί δεν αποκλείει την παραίτηση ενός περιορισμένου αριθμού βουλευτών του ΑΚΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση