ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στυλιανίδης: Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες της κινδυνολογίας για την ΕΕ

Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, από το ευρώ ως το μεταναστευτικό

ΚΥΠΕ

Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, από το ευρώ ως το μεταναστευτικό, οι Κασσάνδρες της κινδυνολογίας διαψεύδονται, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης στη συνέντευξή του μιλά για το μέλλον της ΕΕ, τη μάχη κατά του λαϊκισμού, τη θετική ατζέντα της Κομισιόν, τις επενδυτικές ευκαιρίες για την Κύπρο από το πακέτο Γιούνκερ, το μεταναστευτικό, αλλά και τη συριακή κρίση, όπου ο ίδιος ηγείται μιας κεντρικής ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας της ΕΕ.

Επίσης, ο Επίτροπος δηλώνει ότι έχουμε υπέρτατο καθήκον να αντισταθούμε στο λαϊκισμό και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σύζευξη του με τον εθνικισμό και τον ευρωσκεπτικισμό, που οδήγησε σε δύο παγκόσμιους πολέμους.

Αποτελεί η "θετική ατζέντα" που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ευρώπης επαρκή απάντηση στις ανησυχίες των πολιτών της ΕΕ, ή μήπως η επικοινωνιακή δυναμική του λαϊκισμού επισκιάζει τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν να ανακτήσει τον έλεγχο ρωτήσαμε τον Επίτροπο.

“Ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του μίλησε με τόλμη, ειλικρίνεια και ευθύτητα για τη σημερινή κατάσταση της ΄Ενωσης, η οποία πράγματι, όλους εμάς που πιστεύουμε βαθιά στο όραμα της ευρωπαϊκής ιδέας, δεν μας ικανοποιεί. Η Ένωση αντιμετωπίζει υπαρξιακή κρίση, τη βαθύτερη κρίση από την ίδρυσή της. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση είναι να την αναγνωρίσουμε και ακολούθως να ενεργήσουμε με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα”, δήλωσε.

Σημείωσε ότι "πρώτα η οικονομική και μετά η προσφυγική κρίση ταρακούνησαν συθέμελα τη συνοχή της Ένωσης. Πράγματι οι κρίσεις αυτές βρήκαν την ΕΕ απροετοίμαστη. Ωστόσο, ανασκουμπωθήκαμε και το οικοδόμημα άντεξε τους κραδασμούς, διαψεύδοντας γνωστές Κασσάνδρες. Τώρα είναι η ώρα να αφουγκραστούμε τα μηνύματα των πολιτών και να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση