ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσελίκ: H Τουρκία δεν θα ανοίξει το ζήτημα των εγγυήσεων

Από τα θέματα της ΕΕ μέχρι τα θέματα του εδαφικού υπάρχουν θετικές εξελίξεις, τονίζει

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Τουρκία δεν θα ανοίξει το ζήτημα των εγγυήσεων σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό ΕΕ Ομέρ Τσελίκ σε δηλώσεις του στην Αθήνα. Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι η Τουρκία πάντα είχε εποικοδομητική στάση στο Κυπριακό.

“Μέχρι στιγμής από τα θέματα της ΕΕ μέχρι τα θέματα του εδαφικού υπάρχουν θετικές εξελίξεις όπως λένε και οι δύο πλευρές. Το θέμα των εγγυήσεων και το περιουσιακό επιτέλους θα συζητηθούν με τις εγγυήτριες δυνάμεις σε πενταμερή. Μέχρι σήμερα το κλίμα, αν βάλουμε και τα Ηνωμένα Έθνη, και οι τρεις πλευρές το αξιολογούν θετικά. Η φύση των διαπραγματεύσεων είναι αυτή. Αυτή τη στιγμή πάνε καλά αλλά μέχρι να τεθεί και η τελευταία τελεία δεν θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία", ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος Υπουργός υπενθυμίζοντας ότι στο δημοψήφισμα που είχε γίνει παλαιότερα η Τ/κ πλευρά είχε πει ‘ναι’ και η Ε/κ `όχι’ ανέφερε ότι “υπάρχει μια νέα διαδικασία". "Φαίνεται να υπάρχει ένα νέο πνεύμα. Κι εμείς το προσεγγίζουμε θετικά αυτό. Θα το δούμε το συντομότερο”, ανέφερε.

Σε ερώτηση ότι η Ελλάδα είναι εναντίον των εγγυήσεων, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη. “Οι εγγυήσεις είναι ένα θέμα που από πλευράς Τουρκίας δεν θα ανοίξει για συζήτηση. Δεν θα είμαστε μέρος μιας τέτοιας συζήτησης. Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Είναι ένα ζήτημα εκτός συζήτησης”, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση