ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόλλωνας: Ποιότητα και χαρακτήρας

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ευκαιρία να δείξει χαρακτήρα, πέραν από την ποιότητα του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το πρώτο μισό της σεζόν έχει ολοκληρωθεί και ο Απόλλωνας βρίσκεται πιο χαμηλά από εκεί που θα ήθελε στη βαθμολογία, αλλά παράλληλα είναι και σε προσπάθεια να ανακάμψει. Οι δυο σερί νίκες δεν αλλάζουν και ιδιαίτερα τη ζωή των «κυανόλευκων» στο πρωτάθλημα, αφού ούτως ή άλλως απέναντι σε ομάδες του διαμετρήματος Άρη και ΑΕΖ τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά ως τώρα.

Τα ματς απέναντι στις ομάδες που δεν είναι, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στην εξάδα τα έχουν σχεδόν όλα όλα κερδίσει ενώ μερικές από τις νίκες αυτές ήταν εμφαντικές και άνετες. Συνολικά 11 αγώνες έχουν δώσει με τις ομάδες που καταλαμβάνουν τις οκτώ τελευταίες θέσεις στον πίνακα και μετρούν 8 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο απολογισμός των γκολ δε είναι 29-6 δείγμα του γεγονότος πως φέτος δεν είναι οι «κλειστές» άμυνες το πρόβλημα όπως ήταν σε αρκετά παιχνίδια πέρσι.

Φέτος παρατηρήθηκε αδυναμία σε στιγμές που όπως λέμε μια ομάδα καλείται να δείξει το χαρακτήρα της και να διαχειριστεί καταστάσεις. Τέτοιες, συνήθως προκύπτουν σε αγώνες ντέρμπι ή γενικά δύσκολα παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στα πέντε παιχνίδια του πρώτου γύρου με τις ομάδες τις εξάδας ο απολογισμός είναι μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες. Σε αυτόν τον απολογισμό κρύβεται και το -6 από ΑΕΛ,ΑΠΟΕΛ και το -8 από την ΑΕΚ και την κορυφή. Δεν είναι πως στους αγώνες αυτούς ποδοπατήθηκαν από κάποια ομάδα. Οι τρεις ήττες είναι στο γκολ και σε αγώνες που μπορούσε κάλλιστα η εξέλιξή τους να είναι διαφορετική. Δεν ήταν όμως και όταν αυτό συμβαίνει συνεχώς, δε φταίει μόνο η τύχη.

Με τον ερχομό του 2017, ο Απόλλωνας έχει μπροστά του τρία παιχνίδια με ομάδες που είναι μάλλον σίγουρο πως θα τις βρει και στα μπαράζ του πρωταθλήματος μαζί του. Κατά σειρά ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ομόνοια. Είναι η ευκαιρία του να δείξει πως εκτός από την ποιότητα, που είναι εκεί και σε στιγμές ξεδιπλώνεται στο γήπεδο, υπάρχει και ο απαραίτητος χαρακτήρας για να γυρίσει το πράγμα και να ξαναμπεί το τρένο στις ράγιες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση