ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια - Απόλλωνας 1-2: Σαρδινέρο εις διπλούν

Σπουδαίο διπλό για την ομάδα της Λεμεσού

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Απόλλωνας δραπέτευσε και από το ΓΣΠ με διπλό αφού νίκησε 2-1 την Ομόνοια και πλέον μπαίνει για τα καλά στη μάχη του πρωταθλήματος. Η Ομόνοια πλέον μένει εννέα βαθμούς πίσω από την κορυφή και τα πράγματα δυσκολεύουν για τους «πράσινους» που στη μεγαλύτερη διάρκεια του β’ ημιχρόνου ήταν καλύτεροι. Ο MVP του αγώνα ήταν ο Σαρδινέρο που με τα γκολ του χάρισε σπουδαία νίκη στον Απόλλωνα.

Αμάν ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αντάξιο της ποιότητας και του ονόματος των δύο ομάδων αφού έγιναν πολλές φάσεις ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ξέφρενος. Η πρώτη φάση ήρθε στο 10’ όταν ο Παπουλής βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του δεν ήταν όπως έπρεπε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 14’ ο Μάγκλιτσα πέρασε πάσα στον Σαρδινέρο και αυτός στην μάχη ώμο με ώμο νίκησε τον Καρλίτος και πλάσαρε στα δίκτυα του Παναγή που ήταν σε έξοδο. Η επόμενη φάση ήταν και πάλι για τον Απόλλωνα στο 26’ όταν ο Ντα Σίλβα από καλή θέση στην περιοχή έκανε άστοχο σουτ. Στο 28’ ο Σέρινταν πέρασε πολύ ωραία μπαλιά στον Ντάρμπισαϊρ που με πλασέ μέσα στη περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 36’ ο Μάγκλιτσα βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Παναγή αλλά ο Κύπριος τερματοφύλακας βγήκε και μάζεψε την μπάλα από τα πόδια του Κροάτη. Η τελευταία φάση ήταν για την Ομόνοια όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Φλορέσκου έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το δίκαιο 0-1 βάσει της εικόνας των δύο ομάδων.

Ο Σαρδινέρο μίλησε

Το δεύτερο ημίχρονο δεν κινήθηκε στον ρυθμό του πρώτο ενώ η Ομόνοια ήταν αυτή που ήταν καλύτερη χωρίς όμως να φτιάχνει πολλές φάσεις. Ουσιαστικά η πρώτη φάση του ημιχρόνου ήταν και το γκολ της Ομόνοιας που εξαργύρωσε την πίεση που έβαλε στον Απόλλωνα. Σε εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον ο Καρλίτος μέσα από την καρδιά της περιοχής έπιασε κεφαλιά και έκανε το 1-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 67’ όταν ο Φλορέσκου δέχθηκε πάσα από τον Σέρινταν και ενώ ήταν φάτσα με το τέρμα και ο Βάλε ήταν εξουδετερωμένος κατάφερε να στείλει την μπάλα έξω. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 83’ όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ ο Σαρδινέρο από αριστερά έκλεισε στην περιοχή πέρασε τον Κατελάρη και τον Βύντρα και με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 για τον Απόλλωνα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στον αγώνα αφού παρά τις προσπάθειες της Ομόνοιας δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση, έτσι ο Απόλλωνας έφυγε με σπουδαίο διπλό από την Λευκωσίας.

Οι εντεκάδες:

Ομόνοια: Παναγή, Σοϊλέδης, Καρλίτος, Βύντρα, Κωνσταντινίδης (88' Ρουσιάς), Φλορέσκου, Μαργκάσα, Φυλακτού (59' Κατελάρης), Κλέιτον, Σέρινταν, Ντάρμπισαϊρ (74' Χριστοφή).

Απόλλων: Βάλε, Γκόμες, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Πέδρο, Σακέτι, Χάμπος, Ντα Σίλβα (89' Ρέινολντς), Παπουλής (64' Σέρτζιο), Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα (80' Πίεχ).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση