ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπιλμπάο-ΑΠΟΕΛ 3-2: Βάσκοι, ελάτε Λευκωσία

Συγκλονιστικός ο ΑΠΟΕΛ πήρε σκορ που αφήνει ορθάνοιχτη την υπόθεση πρόκριση.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ το πάλεψε σκληρά έκανε σπουδαία εμφάνιση, προηγήθηκε ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με το σκορ που θα του δίνει προβάδισμα πρόκρισης ωστόσο αυτό του αφήνει πολλές ελπίδες. Συγκλονιστική εμφάνιση από τους «γαλαζοκιτρίνους». Ο Γουίλιαμς ήταν ο καλύτερος για τους Βάσκους ο Γιαννιώτας ήταν ο λυτρωτής. Τώρα σε μια εβδομάδα στο ΓΣΠ το sold out είναι δεδομένο και ο ΑΠΟΕΛ θα παλέψει σκληρά για την πρόκριση.

Κυριάρχησαν οι Βάσκοι, μαγικός ο Εφραίμ, άτυχος ο Μερκής

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για την Μπιλμπάο αφού μπήκε πολύ δυνατά και κυριάρχησε όλο το ημίχρονο, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη του ευκαιρία πέτυχε μαγικό γκολ. Στο 5’ οι Βάσκοι έχασαν τριπλή ευκαιρία σε σουτ όταν ο Μοράις και ο Γιαμπερέ απομάκρυναν τα σουτ τους. Στο 14’ ο Βάτερμαν έκανε καλή απόκρουση σε σουτ που κόντραρε πάνω στο Μερκή με το Ολλανδό να μαζεύει σε 2η προσπάθεια. Στο 18’ ο Μουνιαΐν έκανε την κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι. Η αμυντική τετράδα του ΑΠΟΕΛ βρισκόταν σε καλή μέρα αφού ο Ιωάννου αν και ταλαιπωρήθηκε από τον Γουίλιαμς σχεδόν πάντα έβρισκε τις λύσεις. Στο 28’ ο Μερκής έσωσε προ του Αντούριθ βέβαιο γκολ για την Μπιλμπάο. Κάπου εκεί ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε μερικά μέτρα στο γήπεδο. Στο 36’ σε υποδειγματική αντεπίθεση ο Βινίσιους πέρασε ωραία πάσα στον Εφραίμ που με μαγικό πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 και έριξε στο καναβάτσο του Βάσκους. Ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ δύο λεπτά αργότερα φάνηκε άτυχος αφού σε σουτ του Μπαλενζιάγκα η μπάλα κτύπησε πρώτα στον Μιλάνοφ, μετά στον Μερκή και τέλος στο δοκάρι για να καταλήξει στα δίκτυα για το 1-1. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου με τον ΑΠΟΕΛ να είναι συγκλονιστικός και την άμυνα του να είναι εξαιρετική, με τον Γιαμπερέ να είναι πρωταγωνιστής.

Καταιγιστικοί οι Βάσκοι

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βάσκοι έβαλαν ακόμη περισσότερη πίεση και κατάφεραν να φθάσουν στην ανατροπή. Στο 61’ ο Μουνιαΐν μετά από λάθος του Γιαμπερέ έγινε κάτοχος της μπάλας και έδωσε στον Αντούριθ που με πλασέ έκανε το 2-1. Στο 67΄ο ΑΠΟΕΛ ήταν άτυχος αφού ο Ντε Καμάργκο έπιασε κεφαλιά ο Ιραϊθόθ απέκρουσε με την μπάλα στη συνέχεια να κτυππα στο δοκάρι. Στο 70’ ένα σουτ του Γκαρθία έφυγε λίγο έξω. Στο 72’ ο Γουίλιαμς έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή και έκανε το 3-1 δίνοντας πλέον ένα γερό προβάδισμα πρόκρισης στους Βάσκους. Στο 74’ ο Μερκής έσωσε τον ΑΠΟΕΛ από σίγουρο γκολ ενώ το ίδιο έκανε και ο Βάτερμαν στο 79’ σε σουτ του Μουνιαΐν. Οι Βάσκοι συνέχισαν να πιέζουν ωστόσο δεν βρήκαν το 4ο γκολ ενώ ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πετύχει κάτι μόνο από αντεπιθέσεις. Έτσι έγινε και στο 89’ σε μια αντεπίθεση ο Γιαννιώτας αντάλλαξε ωραία με τον Ντε Καμάργκο μπήκε στην περιοχή και έκανε το 3-2. Οι Βάσκοι πίεσαν για 4ο γκολ αλλά δεν το κατάφεραν και πλέον το σκορ αφήνει πολλές ελπίδες πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ.

Οι εντεκάδες:

Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Ετξεμπαρία, Ιτουράσπε (57' Σαν Χοσέ), Μουνιαΐν, Γουίλιαμς (78' Σουσαέτα), Ντε Μάρκος, Αντουρίθ, Γκαρσία, Μπαλενζιάγκα (57' Λεκουέ), Γεράι

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Γιαμπερέ, Μερκής, Μιλάνοφ, Βινίσιους, Μοράις, Εφραίμ (73' Αλωνεύτης), Γιαννιώτας, Μπερτόλιο (60' Ντε Καμάργκο), Πιέρος (77" Αστίθ)

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση