ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Οι δύο ηγέτες να μην παίζουν το παιχνίδι των εθνικιστών

Eίναι η ώρα να αναλάβουν οι δύο ηγέτες τις ευθύνες τους, τονίζει ο γ.γ. του ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπερβολική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει στην «Κ» ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού την απόφαση του Μουσταφά Ακιντζί να αποχωρήσει από το τραπέζι των συνομιλιών την περασμένη Πέμπτη. Ο ίδιος στέλνει το μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Τ/κ ηγέτη να μην «παίζουν το παιχνίδι των ακραίων εθνικιστικών στοιχείων», ξεκαθαρίζοντας πως ο διάλογος πρέπει να επαναρχίσει αμέσως.

«Ο ουσιαστικός διάλογος πρέπει να επαναρχίσει αμέσως.Τώρα δεν είναι η ώρα των όποιων μικροκομματικών ή μικροπολιτικών επιδιώξεων. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν οι δύο ηγέτες τις ευθύνες τους». Μιλώντας για το ζήτημα των προεδρικών εκλογών, επισημαίνει πως «ανεξαρτήτως από το αν θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές σε κάποιο σημείο, εμείς, αν θα υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό, θα διαχωρίσουμε τα δύο.

Έχουμε την ικανότητα να διαχωρίζουμε τα δύο» αναφέρει, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να τηρεί υπεύθυνη στάση για εξεύρεση λύσης, ασχέτως αν παράλληλα ξεκινήσει η διαδικασία των προεδρικών εκλογών. Ο ίδιος επισημαίνει πως ο Νίκος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος σκέφτονται ήδη τις προεδρικές εκλογές και ξεκαθάρισε πως για το ΑΚΕΛ είναι πρόωρη μία τέτοια συζήτηση.

Διαβάστε την συνέντευξη της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη «Κ» της Κυριακής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση