ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαψεύδεται από την Αθήνα η πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ιμια

Στην περιοχή ως αυτή τη στιγμή υπάρχει η συνήθης αυξημένη δραστηριότητα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Διαψεύδεται από την Αθήνα η πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ιμια, πληροφορία που μεταδόθηκε από σειρά τουρκικών ΜΜΕ πριν περίπου μία ώρα. Στην περιοχή ως αυτή τη στιγμή υπάρχει η συνήθης – τον τελευταίο μήνα –αυξημένη αεροναυτική τουρκική δραστηριότητα, την οποία οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν.

Νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν συγκεχυμένες πληροφορίες αρχικά περί υποτιθέμενης πτώσης ελικοπτέρου της ακτοφυλακής πέριξ των Ιμίων και λίγο αργότερα για σημαντική κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών και εναέριων μέσων, προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, η κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων της Αγκυρας στην περιοχή είναι εντατική, ενώ υπάρχει και συνεχής ροή ρεπορτάζ από τα ΜΜΕ της γείτονος. Ενδεικτική είναι και η εικόνα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu

Η όλη κινητικότητα εντάσσεται προφανώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης Ερντογάν να δημιουργήσει κέντρα έντασης στο Αιγαίο, που θα τον βοηθήσουν να αυξήσει τη συσπείρωση των πολιτών της Τουρκίας, ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Νωρίτερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak έκανε λόγο για ένα ελικόπτερο της τουρκικής Ακτοφυλακής που πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις κοντά στη περιοχή.

Το δημοσίευμα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, όμως έρχεται στον απόηχο σειράς προκλήσεων από την τουρκική πλευρά. Φέρεται να παρέμεινε στην περιοχή για περίπου πέντε λεπτά.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι περιπολίες της Ακτοφυλακής συνεχίζονται εντατικά κοντά στα Ίμια, λόγω του ότι συμπληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες 21 χρόνια από την κρίση του 1996.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ