ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λώρης Λοϊζίδης: ''Η τηλεόραση σε ξεζουμίζει''


ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΑΝΙΕΛΑ Μ, STYLING DAVID RAMOS HORTA
ΜΑΚΙΓΙΑΖ/GROOMING ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΙΤΟΥ, ΜΑΛΛΙΑ ZAC HAIR

Θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος σεναριογράφος στην Κύπρο αυτή την περίοδο. Από τότε που εμφανίστηκε στην τηλεόραση, άλλαξε τα πάντα. Το χιούμορ, τις ατάκες, τις κυπριακές σειρές γενικότερα. Τόλμησε και κέρδισε. Έκανε τη σάτιρα μόδα, αφού οι Πατάτες Αντιναχτές έκαναν από την αρχή αίσθηση. Μας έδειξε μερικές από τις ικανότητές του με την πρώτη τηλεοπτική του σειρά Την Πάτησα, αλλά με την Αίγια Fuxia πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς πρόκειται για μία από τις καλύτερες κυπριακές σειρές που είδαμε ποτέ. Κατατρόπωσε τους αντιπάλους του, με τα συνεχόμενα 60άρια που έγραφε η σειρά και έκανε τα υπόλοιπα κανάλια να πίνουν νερό στο όνομά του.
Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι το ίδιο απλός και ειλικρινής όπως την πρώτη φορά που τον συνάντησα. Έχει την ίδια αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και πιστεύει όπως και πριν στη δουλειά του. Ο εμπνευστής της Αίγια Fuxia μαζί με τη σύζυγό του αποκαλύπτουν τα επόμενα τους σχέδια, μιλούν για την αποχώρηση του Λώρη από την τηλεόραση αλλά και για τη σχέση που έχουν με τους συνεργάτες της σειράς!
Πώς πάνε οι διακοπές;
Λ. Καλά μέχρι στιγμής, συνεχίζουμε να γράφουμε.
Καλά, δεν κάνατε ούτε ένα διάλειμμα;
Λ. Ναι, ξεκουραστήκαμε μία εβδομάδα. Όμως πρέπει να έχουμε έτοιμο σενάριο για να είμαστε λίγο μπροστά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Προλάβατε να ξεκουραστείτε;
Έλ. Βέβαια. Πήγαμε και μία εβδομάδα στη Ρόδο και στην Κύπρο σε διάφορες πόλεις.
Νιώθεις ότι έχεις αποδείξει την αξία σου με την Αίγια Fuxia;
Λ. Νιώθω ότι κάναμε κάτι που έκανε τη διαφορά. Τώρα δεν ξέρω αν είναι αξία δική μου ή όλων μας. Δεν ήταν μόνο από μένα και τη Χριστιάνα, ήταν όλη η ομάδα που «πέταξε» για να βγει το αποτέλεσμα που βγήκε. Για να πάρεις πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο θέλεις όχι μόνο καλό προπονητή αλλά και καλούς παίχτες όπως και καλούς παράγοντες. Εμείς τα είχαμε όλα και γι’ αυτό κερδίσαμε το πρωτάθλημα.
Σίγουρα μετά την Αίγια Fuxia, ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά. Συνήθως μια τόσο μεγάλη επιτυχία, πολύ δύσκολα επαναλαμβάνεται. Σε φοβίζει αυτό;
Λ. Επειδή το ξέρω, δεν με φοβίζει. Και επειδή έχουμε και άλλα σχέδια για το μέλλον, πάλι δεν με φοβίζει. Εμείς κάναμε εκείνο που θέλαμε στην τηλεόραση. Θα το επαναλάβουμε και του χρόνου αλλά σε καλύτερα επίπεδα. Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές σεναριακά, τεχνικά και σκηνοθετικά, που θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα. Θα προστεθούν επίσης και τρεις νέοι ηθοποιοί, τους οποίους δεν μπορώ ακόμη να αποκαλύψω. Θα ανταγωνιστούμε με λίγα λόγια τους εαυτούς μας.

"Για να πάρεις πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο θέλεις όχι μόνο καλό προπονητή αλλά και καλούς παίχτες και καλούς παράγοντες. Εμείς τα είχαμε όλα αυτά, γι΄αυτό κερδίσαμε το πρωτάθλημα"

Νιώθεις δηλαδή ότι μόνο τους εαυτούς σας έχετε να ανταγωνιστείτε τη νέα σεζόν;
Λ. Ναι…
Το γεγονός ότι μπαίνει ξανά στο παιχνίδι της τηλεθέασης ο Γιώργος Τσιάκκας με μια νέα σειρά δεν μεγαλώνει τον ανταγωνισμό;
Λ. Η έγνοια η δική μας είναι να καλυτερεύσουμε τη σειρά μας. Να μην μείνουμε στα ίδια, ούτε να πέσουμε πιο κάτω. Να γίνουμε καλύτεροι από πέρσι. Πιστεύω ότι όταν ξεπερνάς τον εαυτό σου δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Για μας η τηλεόραση κάποτε θα σταματήσει. Έχουμε άλλα σχέδια για παρακάτω γι’ αυτό δεν μας φοβίζει ο ανταγωνισμός.
Το παρακάτω πότε είναι; Μετά την Αίγια Fuxia;
Λ. Ναι… Η Αίγια Fuxia θα ολοκληρώσει τον κύκλο της αυτή τη σεζόν και εμείς θα αποχωρήσουμε από την τηλεόραση προσωρινά. Θα κάνουμε κάποια άλλα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας και θα επανέλθουμε με κάτι δυνατό. Θα περιμένουμε να κοπάσει η επιτυχία της σειράς, να μας πεθυμήσει ο κόσμος και θα επανέλθουμε όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή.
Ο λόγος που αποχωρείτε είναι ότι γνωρίζετε πως οτιδήποτε κάνετε αμέσως μετά την Αίγια, αναπόφευκτα θα συγκρίνεται μαζί της;
Λ. Ένας από τους λόγους είναι ότι οι ρυθμοί της τηλεόρασης είναι πολύ κουραστικοί. Σε ξεζουμίζει η τηλεόραση. Εμείς θέλουμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και ταυτόχρονα να κάνουμε και άλλα πράγματα που υπήρχαν στο μυαλό μας από καιρό, πολύ πριν την Αίγια Fuxia. Όταν τα κάνουμε και γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, θα επιστρέψουμε.
Έχετε μείνει από καύσιμα δηλαδή; Έχουν λείψει οι ιδέες;
Λ. Όχι δεν έχουν λείψει οι ιδέες. Απλά θέλουμε όταν ξαναέρθουμε στην τηλεόραση να κάνουμε και πάλι τη διαφορά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να ξεπερνά την Αίγια Fuxia. Ούτε ακόμη και από εμάς. Άρα όταν θα το βρούμε, θα επανέλθουμε.
Για πόσο καιρό σκέφτεστε να μείνετε εκτός τηλεόρασης;
Λ. Έχουμε μπροστά μας δύο θεατρικά που θέλουμε να κάνουμε και μια ταινία που αν πάει καλά -που θα πάει- θα κάνουμε ακόμη μία. Μόλις τελειώσουν αυτά θα επανέλθουμε στην τηλεόραση. Τώρα δεν ξέρω πόσο χρόνο θα μας πάρει να πραγματοποιήσουμε τα συγκεκριμένα σχέδια. Ένα χρόνο, δύο, τρία!
Έλ. Πιστεύω πολύ στο Λώρη και στη Χριστιάνα. Και του χρόνου που δεν θα είναι στην τηλεόραση δεν θα χαθούν. Πάλι θα ξεχωρίσουν με τη δουλειά τους. Ό,τι κι αν κάνουν θα έχουν επιτυχία.
Πώς αντιμετωπίσατε την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η σειρά; 
Λ. Νομίζω πως τώρα αντιλαμβανόμαστε τι έγινε. Τώρα που δεν εργαζόμαστε πυρετωδώς. Γιατί όταν γράφαμε 60άρια εμείς ήμασταν πάνω σε ένα χωριό και γυρίζαμε πυρετωδώς σκηνές. Δεν είχαμε το χρόνο να απολαύσουμε αυτό που γινόταν και να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου. Τώρα που έχουμε χρόνο και πάμε σε διάφορα μέρη στην Κύπρο και βλέπουμε την αγάπη του κόσμου συνειδητοποιούμε τι έγινε. Και πρέπει να σου πω, πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγαλύτερη στις άλλες πόλεις. Στην Πάφο, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα. Στη Λευκωσία είναι πιο συγκρατημένος ο κόσμος. Οι Κύπριοι επίσης του εξωτερικού δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αγάπησαν τη σειρά. Κατεβάζουν τα επεισόδια και διοργανώνουν βραδιές Αίγια Fuxia. Γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίου, συναντιούνται και τη βλέπουν όλοι μαζί.


Έλενα με ποιους από τους συνεργάτες του Λώρη έχετε γίνει οικογενειακοί φίλοι;
Με τον Χριστόδουλο Μαρτά και τη Δώρα Κακουράτου που είναι και κουμπάροι μας καθώς βάφτισαν τον Χρύση, με τον Μαρίνο Χατζηβασιλείου, την Άννα Μονογιού, τη Χριστιάνα, με όλους θα έλεγα. Και για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι η οικογένεια μου.
Λώρη έχουμε ακούσει διάφορες φήμες πως η επιτυχία σε έχει αλλάξει… Τι απαντάς;
Λ. Ξέρω πως ακούστηκε για τους «Φικαρδιώτες» ότι καβάλησαν το καλάμι. Εγώ τους βλέπω να περπατούν μια χαρά. Για να ξέρουν πού βαδίζουν (Γελά).
Φαντάζομαι πως τώρα πια στο κανάλι δεν σας χαλάνε χατίρι…
Λ. Δεν απαιτήσαμε ποτέ τίποτα το παράλογο και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που συνεργαζόμαστε τόσο καλά με τα άτομα του σταθμού. Ζητάμε εκείνα που πρέπει. Εκείνα που χρειάζονται για να βγαίνει η σειρά όπως πρέπει.
Η Έλενα δεν παραπονιέται για τις πολλές ώρες που δουλεύεις;
Λ. Παραπονιέται, αλλά στα επιτρεπτά όρια. Γνωρίζει πώς είναι η δουλειά μου, καταλαβαίνει. Πολλές φορές έρχεται και στα γυρίσματα.
Έλ. Δεν είμαι τόσο μόνη μου όσο ακούγεται. Ο Λώρης δεν βγαίνει έξω ας πούμε. Μετά τη δουλειά είναι πάντα σπίτι. Και στα γυρίσματα πάμε και εμείς μαζί του. Επειδή νιώθει ότι μας παραμελεί, κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να μας έχει δίπλα του.
Πάτε στο Φικάρδου δηλαδή;
Έλ. Ναι και μείναμε αρκετές φορές εκεί. Τα Χριστούγεννα μείναμε για μια εβδομάδα. Έρχονταν όλοι όταν δεν είχαν γύρισμα και πίναμε καφέ.
Ο γιος σας παρακολουθεί τη σειρά;
Λ Ναι. Την ώρα που ξεκινά η σειρά χαμογελά και συγκεντρώνεται μέχρι το τέλος της. Γκρινιάζει στα διαλείμματα και μόλις ξεκινήσει ξανασυγκεντρώνεται. Τώρα τι καταλαβαίνει, δεν ξέρω…
Έλενα έτυχε να γράφει ο Λώρης σενάριο με τη Χριστιάνα και να σε ρωτήσουν εάν προτιμάς περισσότερο μια εξέλιξη;
Πάντα. Μπορεί να είμαι στην κουζίνα και να μου φωνάζουν. «Τι σου αρέσει περισσότερο αυτό ή αυτό;». Δέχονται ιδέες από τους άλλους.
Όλος ο κόσμος διερωτάται. «Πώς τα σκέφτεται όλα αυτά; Πόση φαντασία έχει;» Εσύ διερωτήθηκες ποτέ για το ίδιο;
Έλ. Συνέχεια. Όταν γράφει ο Λώρης για παράδειγμα και μπορεί να σκαλώσει κάπου, μπορεί να μου πει «Ρε Έλενα πες μου κάτι, μια ιδέα» και απλά τον κοιτάζω. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι να πω. Είναι ταλέντο νομίζω. Αν τους ακούσεις την ώρα που δουλεύουν με τη Χριστιάνα, θα μείνεις με το στόμα ανοικτό. Είναι πολύ καλό team. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Είναι απίστευτο. Ξεκινά η Χριστιάνα, συμπληρώνει ο Λώρης, αμέσως έρχεται έμπνευση στη Χριστιάνα, που δίνει άλλο έναυσμα στο Λώρη και συνεχίζουν έτσι.
Τι τους εύχεσαι για τη νέα σεζόν;
Έλ.Τα καλύτερα. Σε όλους. Δεν είναι μόνο ο Λώρης και η Χριστιάνα. Είναι όλη η ομάδα που ανέβασε τη σειρά.

www.kathimerini.com.cy από περιοδικό Beautiful People

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ