ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελικός Κυπέλλου: Το ματς της απόλυτης ισορροπίας

Η αμυντική σταθερότητα της Ομόνοιας και ο επιθετικός πλουραλισμός του Απόλλωνα αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους των φιναλίστ

Αναλύει: ΣΑΒΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, προπονητής UEFA Pro
Επιμέλεια: ΜΙΚΑΕΛΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Σε έναν τελικό τα προγνωστικά μπαίνουν στην μπάντα. Το σημαντικό θα κριθεί από το κατά πόσον θα βρεθούν στη μέρα τους οι παίκτες-κλειδιά κάθε ομάδας.

Μιλάμε για δυο ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά, έχουν πολλά κοινά και είναι σχεδόν ισοδύναμες. Αν ο Απόλλωνας κρατήσει ανέπαφη την εστία του, έχει σημαντικές πιθανότητες να πάρει το κύπελλο, καθώς διαθέτει εξαιρετική επιθετική λειτουργία. Σκόραρε στα 24 από τα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στα έξι των πλέι οφ και στα έξι του κυπέλλου. Τις δυο φορές που δεν σκόραρε, έχασε.

Αν η Ομόνοια βάλει δύο γκολ, κατά πάσα πιθανότητα κερδίζει. Διαθέτει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Σε 16 παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία της – κέρδισε τα 11. Σε εννιά δεν έβαλε γκολ και έχασε τα τέσσερα. Σε δύο παιχνίδια των πλέι οφ δεν σκόραρε και έχασε το ένα. Συνολικά, από τα 32, δεν έβαλε γκολ στα 11. Από τα 20 που κράτησε ανέπαφη εστία, κέρδισε τα 14.

www.kathimerini.com.cy

ΟΠΑΠ: Τελευταία Ενημέρωση