ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Game of thrones εις βάρος του κυπριακού λαού

Τα παιχνίδια εξουσίας και οι συνταγματικοί ακροβατισμοί με φόντο τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να μπαίνουν στην άκρη σε τέτοιες περιπτώσεις

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του νομοσχεδίου των κρατικών εγγυήσεων είναι σωστή και επιβεβλημένη. Από έναν μη λειτουργικό νόμο κρατικών εγγυήσεων, ο οποίος θα βόλευε όλο το πολιτικό σύστημα, αφού θα έκαναν όλοι το «καθήκον» τους σε επίπεδο εικόνας, καλύτερη η επανεξέταση όλων των επιλογών που θα φέρει και όλους προ των ευθυνών τους στην περίπτωση που βαλτώσει η κυπριακή οικονομία.

Η αντιπολίτευση όμως όφειλε να διαχειριστεί αυτήν την κυβερνητική πρόσφορα σε λογικά πλαίσια

Ο υπουργός Οικονομικών –φρονούμε– έδωσε στην αντιπολίτευση, και δη στο ΔΗΚΟ, πολλά περιθώρια παρεμβάσεων, και ορθώς το έπραξε. Η αντιπολίτευση όμως όφειλε να διαχειριστεί αυτήν την κυβερνητική πρόσφορα σε λογικά πλαίσια. Την κυπριακή Βουλή των Αντιπρόσωπων τη βαραίνει ακόμη η σκιά της αφελούς απόρριψης του 1ου κουρέματος την άνοιξη του 2013. Μπροστά σ’ όλη αυτή την καταιγίδα που ζούμε θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να στρέψουν το βλέμμα τους στα λάθη που τα ίδια διέπραξαν το 2013. Λάθη που πλήρωσε ο λαός και όχι η πολιτική ηγεσία. Τα παιχνίδια εξουσίας και οι συνταγματικοί ακροβατισμοί με φόντο τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να μπαίνουν στην άκρη σε τέτοιες περιπτώσεις και να πρυτανεύει η λογική, ο ορθολογισμός και το καλό του τόπου.

Στο τέλος της ημέρας την τελική ευθύνη επιτυχιών και αποτυχιών έχει η κυβέρνηση η οποία έχει και τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει. Η μέχρι σήμερα διαχείριση της πανδημίας καταγράφεται ως επιτυχής, στοιχείο που της δίνει το δικαίωμα να έχει τον πρώτο, αλλά και τελευταίο λόγο στη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΥΠΟΙΚ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τελευταία Ενημέρωση

Με κρότο στον πάτο

Με κρότο στον πάτο

Η «Κ» εδώ και χρόνια έχει ζητήσει την αναστολή ή και ακύρωση του προγράμματος πολιτογραφήσεων για τους προφανείς σε όλους ...
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 |  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ