ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η νέα αρχή στη Νομική Υπηρεσία και οι ασκήσεις ετοιμότητας

= ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Νέα αρχή έχει ήδη γίνει στη Νομική Υπηρεσία η οποία λειτουργεί από χθες με νέο Γενικό Εισαγγελέα αλλά και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Σε χρόνο ρεκόρ ο Νίκαρος εξήγγειλε τα ονόματα, ξεπέρασε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και οι Σαββίδης και Αγγελίδης σήκωσαν μανίκια και ρίχθηκαν κατευθείαν στα βαθιά.

Πρόκειται για ένα δίδυμο που αναμένεται να έχει αγαστή συνεργασία σε αντίθεση με όσα είδαμε τα τελευταία χρόνια στη Νομική Υπηρεσία με τις ταραγμένες έως... καταστροφικές σχέσεις μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Αυτό θα είναι ίσως και το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Γιώργο Σαββίδη και τον Σάββα Αγγελίδη. Αλλά όχι το μόνο.

Η κοινή γνώμη αναμένει ουσιαστική και δραστική αύξηση της ταχύτητας διεκπεραίωσης των σημαντικών υποθέσεων που εκκρεμούν στη Νομική Υπηρεσία και όσων νέων φτάνουν σε αυτή καθημερινά. Διότι τώρα υπάρχουν στο τιμόνι του νευραλγικού θεσμού δύο αξιόλογοι νομικοί με κατάρτιση, ικανότητες και εργατικότητα που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν.

«Κάποιοι στη Νομική Υπηρεσία έχουν λόγο να ανησυχούν»

Επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεταρρύθμιση της Νομικής Υπηρεσίας και της Δικαιοσύνης η οποία θα ολοκληρωθεί με την απαραίτητη προσωπική τους επαφή.

Απ' όσα ακούω κάποιοι στη Νομική Υπηρεσία έχουν ήδη θορυβηθεί αφού ο αυξημένος έλεγχος της αποδοτικότητας, της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας της διεξαγόμενης εργασίας θεωρείται πια δεδομένος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, κάποιοι, ίσως λίγοι, έχουν λόγο να ανησυχούν...

Στα θετικά των πρώτων ενεργειών του νέου Γενικού Εισαγγελέα περιλαμβάνεται και η απόφαση για δημιουργία γραφείου τύπου στη Νομική Υπηρεσία. Μια ενέργεια η οποία μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση της επικοινωνίας της Νομικής Υπηρεσίας με τα ΜΜΕ και τους πολίτες και το κυριότερο στην αποκατάσταση των σχέσεων του Γενικού Εισαγγελέα με τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν είναι μυστικό ότι η σχέση του Κώστα Κληρίδη με κάποια ΜΜΕ δεν ήταν η καλύτερη και ότι ο τέως Γενικός Εισαγγελέας είχε τις προτιμήσεις του για δηλώσεις και συνεντεύξεις. Ελπίζουμε η λειτουργία του Γραφείου Τύπου να είναι η αρχή για μια Νομική Υπηρεσία πιο θετική στην κριτική και τον έλεγχο και θα οδηγήσει στην ενίσχυση της επικοινωνίας του θεσμού με τα Μέσα Ενημέρωσης και τους πολίτες. Μια εξέλιξη καθόλου αμελητέα αφού θα οδηγήσει στην ενίσχυση της εικόνας της Νομικής Υπηρεσίας και της εμπιστοσύνης που πρέπει να απολαμβάνει από τους πολίτες.

Μια ενέργεια που δεν θα επέλθει αυτόματα και ως δια μαγείας αλλά με ουσιαστική εργασία, προγραμματισμό και στοχοπροσήλωση.

Εξάλλου όλος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος, άλλοι συγκαλυμμένα και άλλοι ξεκάθαρα έχουν προειδοποιήσει το νέο Γενικό Εισαγγελέα και το νέο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα πως θα κριθούν από τις πράξεις τους και εκ του αποτελέσματος.     

Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τους νέους υπουργούς οι οποίοι όμως δεν έχουν την... «ασυλία» του θεσμού της Νομικής Υπηρεσίας. Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε θέση μάχης και αναμένει το πρώτο τους στραβοπάτημα, ιδιαίτερα μετά τη δυναμική είσοδο στη νέα προεκλογική περίοδο.

Όπως ανέφερε χθες άτομο που ανεβοκατεβαίνει συχνά τον Λόφο: «πρόκειται ουσιαστικά για μια συνεχή άσκηση ετοιμότητας για την οποία όλοι τους είχαν προειδοποιηθεί»... 

Μαθαίνω πως κάποιοι έχουν ενοχληθεί πολύ από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών που παρουσίασε την Κυριακή η «Κ».

Μήπως να ψάξουν τα αίτια των αποτελεσμάτων στην εικόνα που οι ίδιοι εκπέμπουν με τα λόγια και τις πράξεις τους παρά οπουδήποτε αλλού;

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση