ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:47
 

#PoliticsBlog Ένα εκρηκτικό Εθνικό Συμβούλιο και ένα νέο, παλιό υπουργικό 

= ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η πενταμερής βρίσκεται ήδη στον αέρα και με δυσκολία φαίνεται ότι θα στεφθεί με επιτυχία η τριμερής, η οποία δεν αποκλείεται να εξελιχθεί τελικά σε φιάσκο, αφού εξαγγέλθηκε και συγκαλείται χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο ώστε να υπάρξει συνέχεια.

Η Τουρκία κατέστησε σαφές πως δεν ευνοεί συζητήσεις και... εξελίξεις πριν από τις εκλογές στα κατεχόμενα ενώ με την απάντησή της στις κυρώσεις που αποφάσισε για πρώτη φορά εις βάρος της ΕΕ για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο, οργισμένη επιβεβαιώνει πως αυτές θα συνεχιστούν.

Αν δεν καταφέρει να κάνει μαγικά η Λουτ η τριμερής του Βερολίνου όντως θα γίνει τζάμπα τα έξοδα και δεν αποκλείεται να καταληξει σε φιάσκο

Σε αναμονή της Λουτ, η οποία είναι φανερό πια ότι δεν διαθέτει μαγικές ικανότητες για να αλλάξει το κλίμα, φαίνεται πως η τριμερής στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο όντως γίνεται με «τζάμπα τα έξοδα», όπως ο Νίκαρος φέρεται να ψιθύρισε στο αυτί του Ταλάτ. Τζάμπα φαίνεται να είναι και οι όποιες ελπίδες αναπτύσσονται γι' αυτό και οι έμμεσες και σε κάποιες περιπτώσεις άμεσες διευκρινίσεις από την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα οι επιθέσεις από την αντιπολίτευση κατά του Νίκαρου εντείνονται. Όχι μόνο για τη στάση που θα κρατήσει στην τριμερή, τις παραχωρήσεις που ενδέχεται να κάνει, κατά τους Ενδιάμεσους ή την άτεγκτη στάση του, κατά το ΑΚΕΛ, αλλά και για το μέγα θέμα των υπηκοοτήτων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συγκαλείται αύριο το Εθνικό Συμβούλιο σε μια συνεδρία που αναμένεται να είναι απλά εκρηκτική. Και ο Άντρος και ο Νικόλας αλλά και ο Σιζό και ο Περδίκης και η Ελένη και ο Λιλλήκας και το ΕΛΑΜ ανεβαίνουν στο Λόφο ετοιμοπόλεμοι, ο καθένας για διαφορετικούς ίσως λόγους αλλά με κάτι να τους ενώνει: ο στόχος. Όλοι τα έχουν με τον Νίκαρο και την πολιτική του. Σύμφωνα με όσα ακούω, εκείνο στο οποίο όλοι θα συμφωνήσουν είναι η «απαράδεκτη» παράλειψη του Νίκαρου να τους παραδώσει το έγγραφο που απέστειλε στον Γκουτέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ακόμα κι αν αύριο τους το παραδώσει επίσημα αλλά «μετά το μπαϊράμι», όπως μου ανέφερε μία πηγή μου.

Κάποιοι θα θέσουν και το θέμα των υπηκοοτήτων και την ανάγκη διορισμού ερευνητικής επιτροπής, κάτι που ο Νίκαρος και ο ΔΗΣΥ θα προσπαθήσουν να μη συζητηθεί εν εκτάσει για να μη χαθεί χρήσιμος χρόνος για συζήτηση του Κυπριακού.

Ενόψει του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό μέτωπο, διερωτάται κανείς εάν υπάρχει πεδίο συνεννόησης μεταξύ Προεδρικού και πολιτικών δυνάμεων και κατά πόσον είναι «τζάμπα χρόνος και έξοδα» η αυριανή του συνεδρία.

Αληθεύει ότι ο Νίκαρος επιστρέφει ξανά στο σενάριο για «μικρό ανασχηματισμό» αντί για «μεγάλη ανανέωση» του υπουργικού του συμβουλίου;

Σύμφωνα με το νέο σενάριο θα επηρεαστούν μόνο δύο υπουργεία, των Οικονομικών που θα αποχωρήσει ο Χάρης και θα αναλάβει ο Πετρίδης και το Εσωτερικών από το οποίο θα μετακινηθεί ο Πετρίδης και θα αναλάβει... ποιος;

Μέχρι πρόσφατα όλες οι πληροφορίες ήθελαν τον Νουρή να μετακομίζει στην Αρχιγραμματεία αλλά, όπως μου έλεγε χθες μια πηγή, τίποτε δεν είναι ακόμα σίγουρο. Με το νέο σενάριο παραμένουν στις θέσεις τους ο Χαμπιαούρης, ο Λακκοτρύπης και η Βασιλική Αναστασιάδου...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Το Λονδίνο απειλεί με απόσυρση από τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

«Προφανώς, η "μεγαλομανία" είναι έμφυτη σε Ηγέτες με Τούρκικη καταγωγή!!»
YIANNOULIS  |  10:55

Καρναβάλι Πάτρας: Φυλάκιση έως 2 έτη για όσους δεν πειθαρχήσουν στην ματαίωση

«Κοντός ψαλμός ..... Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά, για παραβάτες Κρατικών οδηγιών!!!!»
YIANNOULIS  |  10:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία οι νησιώτες

«Δυστυχως, οσο και αν ακουγεται ρατσιστικο, σε πολυ λιγο θα αρχισουν και φονικες επιθεσεις εναντιων ολων ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  05:15

Περδίκης: Η Επιτροπή Ελέγχου δεν κατέληξε να ζητήσει τη λίστα Γιωρκάτζη

«Είστε Ένα Μάτσο Καρναβάλια Υποκριτές »
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ  |  22:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X