ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Βρήκε ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις τον αντίπελλό του;

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σκούρα τα βρήκε ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις στην αντιπαράθεση με τον Κίκη Καζαμία στη χθεσινή Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Και ακόμα πιο σκούρα ήταν τα πράγματα γι' αυτόν σήμερα στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ. Ο ίδιος επέλεξε να μην αντιμετωπίσει την κριτική του Κίκη Καζαμία για θέματα που αφορούν τον ίδιο και την έρευνα του και έστειλε λειτουργό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Έτσι άφησε αναπάντητες τις καταγγελίες που επανέλαβε ο Κίκης Καζαμίας εναντίον του "Ρομπέν των δασών".

Ο Κίκης Καζαμίας κατήγγειλε ξανά δημόσια τις πρακτικές που ακολουθεί ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις και τον κατηγόρησε ξεκάθαρα για υπέρβαση εξουσίας, ότι έχει δημιουργήσει εμπλοκή στην ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας και για χτυπήματα κάτω από τη μέση με μόνο στόχο τον εντυπωσιασμό.

Η νέα αντιπαράθεση με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις αποκάλυψε τρία πολύ σημαντικά θέματα:

Το πρώτο είναι η σύμβαση του κράτους με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Κίκης Καζαμίας η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια με απαίτηση ποσού πέραν του μισού εκατομμυρίου και αλλά και τιμωρία κυβερνητικών λειτουργών μεταξύ αυτών και η Γενική Διευθύντρια Χριστίνα Γιαννάκη. Πρόκειται δηλαδή για θέμα που θα έχει συνέχεια...

Το δεύτερο είναι η υπόνοια που αφέθηκε από τον Κίκη Καζαμία για συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ Βουλής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Γιατί τι άλλο σήμαινε η αναφορά του για τους δύο βουλευτές που ενέγραψαν το θέμα (Κουλίας και Περδίκης), ότι δεν έκαναν καμιά εισαγωγική ομιλία και η καταγγελία προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζ. Κουλία ότι δεν του έδωσε την έκθεση που τον αφορούσε για να προετοιμάσει τις απαντήσεις του;
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που και άλλοι κατήγγειλαν παλαιότερα με άλλα ονόματα στη λίστα, ιδιαίτερα αυτό της Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Τρίτο και πιο σημαντικό είναι οι καταγγελίες του Καζαμία για τις πρακτικές που ακολουθεί ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις που έχουν σε μεγάλο βαθμό παραλύσει τη δημόσια υπηρεσία. Καταγγελίες που επανέλαβαν πολλές φορές και υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Μιλώντας χθες στη Βουλή ο Καζαμίας χαρακτήρισε τον Οδυσσέα "Ρομπέν των δασών ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος νομίζει ότι εκπροσωπεί και εκφράζει το δημόσιο συμφέρον. Η ανάμειξη του Γενικού Ελεγκτή σε θέματα που δεν είναι καθ` ύλην αρμόδιος έχει προκαλέσει έμφραγμα στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας."

Σήμερα το πρωί στο ΡΙΚ ο Κίκης Καζαμίας ήταν πιο ξεκάθαρος και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα. Όπως είπε εισαγγελείς στη Νομική Υπηρεσία παραπονιούνται ότι η μισή υπηρεσία ασχολείται μόνο με τις καταγγελίες που κάνει ο Γενικός Ελεγκτής. Και διερωτήθηκε:
Πόσοι φάκελοι-καταγγελίες στάλθηκαν από τον Γενικό Ελεγκτή στη Νομική Υπηρεσία;
Πόσες από αυτές τις υποθέσεις οδηγήθηκαν τελικά στα δικαστήρια και πόσες καταδικάστηκαν;

Οι πρακτικές του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, όπως ο Καζαμίας υπέδειξε έχουν ως κύριο στόχο την αυτοπροβολή του με ελάχιστες περιπτώσεις από αυτές που δημόσια καταγγέλλει ο ίδιος να έχουν ξεκαθαρίσει και να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Εν αντιθέσει με την υπόθεση του Γερμανικού Ογκολογικού την οποία το ίδιο το Κέντρο οδηγεί στη δικαιοσύνη προς ξεκαθάρισμα.

"Καζαμίας-Οδυσσέας ένα μηδέν" σχολίαζε το πρωί συνάδελφος που άκουγε τις καταγγελίες στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ. "Φαίνεται πως ο Οδυσσέας βρήκε τον αντίπελλο του. Αν ο έβγαινε ο ίδιος να απαντήσει στον Καζαμία, με την τόλμη που διαφημίσει συχνά ότι τον διακρίνει, ίσως να μην άφηνε τόσες σκιές να αυξάνονται γύρω του. Γιατί για πρώτη φορά στα χρονικά αποφασίζει να στείλει άλλον αντ΄αυτού να απαντήσει θέματα που τον αφορούν;", συμπλήρωσε ο συνάδελφος.

Σας έγραφα τις προάλλες για τη λίστα "ΜΕΔ των ΠΕΘ" που η τέως Διοικήτρια Χρυσταλλού έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Και προέβλεπα τα πιθανά σενάρια για την κατάληξη αυτής της λίστας. Με τίποτε όμως δεν μπορούσα να προβλέψω ότι θα την επέστρεφε στον νέο Διοικητή Κωνσταντίνο Ηροδότου και μάλιστα μπροστά στις κάμερες! Ο άνθρωπος έπαθε κατάπληξη! Τον κάλεσε ο Συλλούρης για συνάντηση και του είχε έτοιμη τη καυτή λίστα για επιστροφή.

Υπάρχει βεβαίως εξήγηση την συμπεριφορά Συλλούρη την οποία λόγω χώρου θα σας αποκαλύψω στο κυριακάτικο τεύχος. Λίγη υπομονή ακόμα.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση