ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλλάξτε το... άμεσα!

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Αρχικά να πούμε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Όπως επίσης ν’ αναφέρουμε ότι άμα προσπαθείς να βολέψεις φίλους, συμβόλαια, συμφέροντα και τις δημόσιες σχέσεις σου, τη σάρα και τη μάρα, δεν μπορεί σε κάποια φάση θα τα βρεις μπροστά σου. Κάπως έτσι φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του νησιού. Γιατί όταν τον περασμένο Μάη, λάμβαναν την απόφαση, μετά από του κόσμου τα μαγειρέματα, να διακόψουν αρχικά το πρωτάθλημα και μετέπειτα ν’ αυξήσουν τις ομάδες και τις αγωνιστικές σε μια περίοδο ανασφαλή λόγω του κορωνοϊού, δεν είχαν καν προφανώς σκεφτεί ότι η επιδημία αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα τούτης της εποχής.

Αντί δηλαδή να λάβουν υπόψη ότι με τον ιό ανάμεσά μας, η διεξαγωγή του πρωταθλήματος γίνεται εν μέσω ανασφάλειας και χρονικής πίεσης λόγω του Euro που ακολουθεί, οι «σοφοί» του ποδοσφαίρου μας, αντί να μειώσουν τις αγωνιστικές και τις ομάδες, έκαναν ακριβώς το αντίθετο! Και τώρα πια τους μπήκε σ’ ένα παπούτσι και τα δύο πόδια. Γιατί και ο χρόνος πιέζει και ο κορωνοϊός βρήκε σχίσμα στο ποδόσφαιρο και μπήκε για τα καλά ενώ το πρωτόκολλο που εκπόνησαν δεν μοιάζει εφαρμόσιμο από την πρώτη κιόλας περίπτωση που προέκυψε. Και εκεί που αποφάσισαν ότι καμία αγωνιστική δεν θ’ αναβληθεί ανεξαρτήτως των κρουσμάτων που υπάρχουν σε μια ή και πολλές ομάδες, κάνουν δεύτερες σκέψεις και ξανά μανά παρασκήνια μήπως και ανατρέψουν οι ίδιοι τις αποφάσεις τους! Ο ερασιτεχνισμός, η έλλειψη προνοητικότητας και οργανωτικότητας στην αποθέωση τους!

Έτσι όπως πλέον τα έχουν κάνει, δεν έχουν άλλη επιλογή από το ν’ αναθεωρήσουν και γιατί όχι άμεσα ν’ αλλάξουν τη μορφή του πρωταθλήματος.Να κάτσουν επιτέλους με επαγγελματικό τρόπο, αγνοώντας τα συμφέροντα του καθενός ή και των ομάδων και να δημιουργήσουν ένα πλάνο βασισμένο πάνω στα ομολογουμένως μεταβλητά δεδομένα που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας. Ας αφήσουν έστω και την υστάτη την μόνιμη πια συνήθεια τους να βολεύουν κάθε λογής παράγοντα και ας εξεύρουν τους τρόπους που θα καταστήσουν το φετινό πρωτάθλημα κατά κάποιο τρόπο βιώσιμο. Και αν επιτέλους το κάνουν… θα πρέπει να γίνει άμεσα, διαφορετικά όσο περνά ο χρόνος η εξέλιξη αλλά και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, θα υποστεί ζημιά ανεπανόρθωτη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση