ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δυσκολότερο του κουλουρτζή

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Τέτοιες που είναι οι μέρες, ας ανταλλάξουμε ευχές, δώρα, κάρτες και ειδήσεις. Μιας και που δεν είμαστε και ζαχαροπλάστες, φουρνάρηδες ή κατάστημα παιγνιδιών, ας μας παραγγείλουν μια είδηση, όποια και αν θέλουν. Να βάλουμε όλο μας το μεράκι, την τέχνη και να την παραδώσουμε φρέσκια και εύγευστη στον παραλήπτη.

Να τη μοιράσει ανάλογα και να την φάνε όλοι μαζί, όπως κάνουμε με τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες. Έχουμε χάσει το μπούσουλα μες στο νησί, σε πολλά θέματα και στη δημοσιογραφία δυστυχώς. Φτάσαμε πλέον στο σημείο, αντί για την εξεύρεση είδησης, να τη διαμορφώνουμε. Πώς δηλαδή ο ανθοπώλης περιποιείται τα άνθη και τα φυτά του, πριν τα βγάλει προς πώληση; Κάτι τέτοιο. Μας δίνουν το υλικό και κάποια μικρά εργαλεία για να το χειριστούμε. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, προ πολλών ετών, μάλλον και δεκαετιών, στο εγγύς μέλλον δεν θα υπάρχουν δημοσιογράφοι αλλά διεκπεραιωτές ειδήσεων και καταστάσεων. Και καλά να συμβαίνουν όλα αυτά στο χώρο της αθλητικογραφίας, αναρωτιέμαι τι συμβαίνει σε πολύ σοβαρότερους τομείς, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τη ζωή μας και των παιδιών μας. Άμα δηλαδή υπάρχει απόλυτος έλεγχος της εξουσίας στον δημοσιογράφο για ένα πέναλτι ή οφ σάιτ, διερωτάσαι τι μπορεί να συμβαίνει σε θέματα όπου διακυβεύονται κονδύλια και τεράστια κομματικά, οικονομικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα.

Χωρίς υπερβολές, δεν μπορώ να το διανοηθώ. Γι’ αυτό και μάλλον παραμένει συνειδητή η επιλογή μας να μην εισχωρήσουμε ποτέ σε χωράφια που λέγονται πολιτικά, οικονομικά ή αστυνομικά ρεπορτάζ. Φτου, μακριά από μας, πάνω απ’ όλα η υγεία. Καταντήσαμε ως δημοσιογραφικός κόσμος να μοιάζουμε πλέον με φουρνάρηδες ή κουλουρτζήδες. Να παραγγέλλουν και εμείς να παραδίνουμε. Και καλά στην περίπτωση του κουλουρτζή ό,τι πραμάτεια πουλήσει, προκύπτει μέσα από τα χεράκια του και τον ίδιό του τον ιδρώτα. Στο δικό μας το σινάφι δεν είμαι σίγουρος. Ό,τι μας λεν, ακολουθούμε. Κρύβουμε, κόβουμε, μορφοποιούμε και μετά ετοιμάζουμε την είδηση…. δεν είναι και τόσο δύσκολο. Του κουλουρτζή είναι μακράν πιο δύσκολο και του ευχόμαστε καλές δουλειές ολόχρονα και όχι μονάχα στις γιορτές. Άντε καλή καρδιά και καλά Χριστούγεννα… σε φίλους και «εχθρούς».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση