ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η απομυθοποίηση των ισχυρών

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Άπληστους, κυνικούς, ανειδίκευτους, υποκριτές… πολλά γράφτηκαν και πολύ περισσότερα ακούστηκαν για τους συμμετέχοντες στο «πραξικόπημα» του ποδοσφαίρου όπως χαρακτηρίστηκε κατά κάποιο τρόπο, η απόφαση των 12 ομάδων να αποχωρήσουν από το μαντρί της ΟΥΕΦΑ μήπως και βρουν άλλα κοπάδια, πολύ πιο ανθηρά και καταπράσινα μάλλον από δολάρια. Ομολογουμένως, οι εν λόγω περιγραφές δεν πολύ απέχουν από την πραγματικότητα αφού οι ηγέτες των ισχυρότερων ομάδων του πλανήτη φρόντισαν μέσα από την πρωτοβουλία τους να επιβεβαιώσουν όλους αυτούς που ισχυριζόντουσαν ότι το ποδόσφαιρο πια βρίσκεται στα χέρια αδίστακτων επιχειρηματιών που δεν κουβαλούν κανένα συναίσθημα μήτε για το παιγνίδι, πολύ περισσότερο για τον κόσμο που το παρακολουθεί.

Επί του συγκεκριμένου θέματος, για την κυνικότητα δηλαδή που επικρατεί στα διοικητικά δώματα του ποδοσφαίρου, έχουν γραφτεί και ειπωθεί εκατομμύρια λέξεις και έχει απασχολήσει τους σημαντικότερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς ανά τον πλανήτη. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει περισσότερο απ’ όλα δεν είναι απαραίτητα η «λαιμαργία» ή η «ψυχρότητα» στις επιδιώξεις κάποιων μεγαλό-επιχειρηματιών που στο κάτω, κάτω δρουν και κινούνται σ’ ένα χώρο αμιγώς καπιταλιστικό που το οικονομικό κέρδος είναι ο απώτερος στόχος. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι η προχειρότητα που χειρίστηκαν το όλο θέμα, αφού με τους χειρισμούς τους απομυθοποιήθηκαν πλήρως.

Ξαφνιάζει πραγματικά πως μια δράκα επιχειρηματιών πανίσχυρων ατόμων που επηρεάζουν πράγματα και καταστάσεις στον παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, που χειρίζονται δισεκατομμύρια μέσα από τις επιχειρήσεις τους και που κουμαντάρουν ομάδες- θρύλους- κολοσσούς αποδεικνύονται τόσο ερασιτέχνες ενδεχομένως και ανίκανοι να υλοποιήσουν μια απόφαση που οι ίδιοι έλαβαν και ακολούθως κοινοποίησαν. Το γεγονός ότι προχώρησαν σε μια τέτοια απόφαση χωρίς να λάβουν υπόψη τις αντιδράσεις του κόσμου- πελατών τους, τ’ ότι αναίρεσαν εντός 48 ωρών την απόφαση τους και ότι κατά κάποιο τρόπο αλληλό - προδόθηκαν ενδεχομένως να αποδεικνύει ότι δεν είναι μονάχα άπληστοι, κυνικοί, ανειδίκευτοι ή υποκριτές αλλά πολύ πιθανόν και ανίκανοι. Aμα κιόλας ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότερες εκ των 12 ομάδων είναι βουτηγμένες στα χρέη, τότε η πιθανότητα να είναι ανεπαρκείς, αυξάνεται. Η απομυθοποίηση τους πάντως εκατό τοις εκατό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση