ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Και εδώ πάλι γελάμε!

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Συγχωρέσετε με… δύσκολα όμως μπορώ να προσεγγίσω μετά σοβαρότητάς, τη λειτουργία ή τη μέθοδο αξιολόγησης, λήψης και εκτέλεσης αποφάσεων εκ μέρους των πολιτικών- αρμοδίων που κατέχουν επιτελικές θέσεις εντός του κρατικού μηχανισμού. Η λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει πέρα για πέρα εύστοχα όλη αυτή την κατάσταση είναι ακριβώς το «κωμικοτραγικό». Το  στοιχείο της κωμωδίας διατηρείται ακριβώς λόγω της ανικανότητας ανθρώπων που υποδύονται τους σπουδαίους ωσάν και είναι μεγάλοι κωμικοί, τύπου Κωνσταντάρα, δημιουργώντας ένα γενικό αλαλούμ. Η δε τραγική πτυχή της κατάστασης έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποί λαμβάνουν τις αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τη ζωή μας.

Ενστικτωδώς, ακριβώς λόγω της έτσι και αλλιώς δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας και των σκληρών μέτρων που εφαρμόζονται μ’ αποτέλεσμα η ατομική μας ελευθερία να αποτελεί μια ωραία ανάμνηση, επιλέγω να λαμβάνω - επεξεργάζομαι το κωμικό κομμάτι της κατάστασης, μήπως και προσθέσουμε λίγο γέλιο στη ζωή μας, παρά το τραγικό που επιφέρει αυτομάτως την οργή και την ανασφάλεια που σου προκαλούν οι πράξεις τους. Έτσι και αλλιώς μόνο γέλιο σου προκαλεί, μελετώντας ή κατανοώντας καλύτερα το στόρι πίσω από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και κατ’ επέκταση τη βούληση της Κυβέρνησης να κτυπήσει τη
διαφθορά στο χώρο. Μη κουράζοντας σας με επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία, κρατήστε απλά ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι υπό-
στελεχωμένη για δυόμισι περίπου μήνες καθώς τα τρία από τα πέντε μέλη έχουν για διάφορους λόγους αποχωρήσει. Από τους πέντε παρέμειναν δύο, εκ των οποίων η σχέση ή η συνεργασία δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.Με τις ενέργειες δε κυρίως του πρόεδρου της, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ενώπιον της κοινής γνώμης και κανείς εκ της κυβερνήσεως δεν μερίμνησε να την υπερασπιστεί πέραν κάποιων νερόβραστων δηλώσεων. Μια που υποπτεύθηκε στημένο ματς (!), βλέποντας τον τερματοφύλακα να κλείνει το μάτι στον αντίπαλο παίκτη και μια ακόμη που το μοναδικό πόρισμα που κατάφερε να εκπονήσει και να στείλει στη Νομική Υπηρεσία του κράτους, ζήτησε από μόνος του να επιστραφεί ως νομικά μη επαρκές αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του άλλου μέλους της Επιτροπής! Και τα οποία δύο μέλη παρευρέθηκαν στο Προεδρικό τον περασμένο Νοέμβρη και έλαβαν υποσχέσεις και δεσμεύσεις ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργικού Συμβουλίου η στελέχωση της Επιτροπής, και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Με λίγα λόγια, η καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό θα εξαλειφθεί από μια ημι-στελεχωμένη Επιτροπή, δύο μελών η σχέση μεταξύ των οποίων πέρασε από χίλια μύρια κύματα, με τον πρόεδρό της να έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και με τον Πρόεδρο και το Υπουργικό Συμβούλιο, να τους έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί για δυόμιση περίπου μήνες!!!

Εδώ γελάμε! Απ’ όλα αυτά και άλλα πολύ περισσότερα, τούτες τις ημέρες επιτρέψτε μου να γελάσω παρά να κλαίω για τα μούτρα μας… Για το πώς λειτουργεί ο κρατικός φορέας κα ποια αποτελεσματικότητα έχει. Όσον αφορά την διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, απ’ ό,τι υποπτεύομαιείναι λίγο πιο βρώμικο το σκηνικό απ’ ό,τι οι «στάβλοι του Αυγεία»
τους οποίος κάποιος δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα καθαρίσει.

Και εδώ πάλι γελάμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση