ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:35
 

Και μετεωρίτης να έπεφτε...

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Καμιά φορά σου δίνεται εντύπωση ότι και μετεωρίτης να κατευθυνόταν προς την Κύπρο, άμα υπήρχαν συμφέροντα από πίσω δεν θα γραφόταν ως είδηση. Είναι τέτοια η αξιολόγηση που γίνεται ως προς την ειδησεογραφία, κυρίως την αθλητική, που αναρωτιέσαι πόσοι «κλάδοι» δημοσιογραφίας εμφανίστηκαν στο νησί μας.

Υπάρχει ο κλάδος της δημοσιογραφίας, που σχετίζεται κυρίως με τις δημόσιες σχέσεις, όπου φωτογραφίζεσαι μ’ αυτούς που πρέπει να κριτικάρεις ή να σχολιάσεις ωσάν και ήσασταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο. Είναι και μια άλλη μορφή στο επάγγελμά μας που απλά λειτουργεί ως διαφημιστικό οχυρό του κάθε μάνατζερ με τον οποίο νταραβερίζεται εννοείται για το όφελός του. Σου δίνει ειδήσεις και εσύ του παρέχεις διαφημιστικό χώρο. Είναι και ο δημοσιογράφος που φοβάται τον ίσκιο του. Αυτός δηλαδή που δηλώνει την απόλυτη υποταγή του σε κάθε μορφή εξουσίας. Πρόεδρο, παράγοντα, εκπρόσωπο τύπου και πάει λέγοντας.

Είναι και ο δημοσιογράφος που φοβάται τον ίσκιο του. Αυτός δηλαδή που δηλώνει την απόλυτη υποταγή του σε κάθε μορφή εξουσίας

Αυτός καμιά φορά τρέμει και να γράψει το «καλημέρα» μήπως και κάποιος του κουνήσει το δάχτυλο. Είναι και ο «επαγγελματίας» που απλά συντάσσεται πλήρως με τα κέντρα εξουσίας και απολαμβάνει διαφόρων ειδών πολυτέλειες. Και έχει και την ψευδαίσθηση ότι είναι σημαντικοί… Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Είναι παιδιά μες στο χώρο που έχουν άποψη. Που δουλεύουν εντός των πλαισίων και της δεοντολογίας του επαγγέλματος, που ξημεροβραδιάζονται εφτά μέρες την εβδομάδα για να «ζυμώσουν» ειδήσεις και να τις πλασάρουν στο κοινό. Παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα στον κόσμο και την εξουσία, στριμωγμένοι στα στενά όρια της ελευθερίας που σου επιτρέπουν οι διάφοροι ισχυροί του χώρου.

Που αρνούνται να συμπορευτούν πλήρως στην εξαθλίωση που επικρατεί για το τι είναι σημαντικό και τι όχι. Γιατί, όπως παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια και όσο πάει ριζώνει, οι σημαντικές ειδήσεις είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από τις πραγματικά σημαντικές ειδήσεις. Μια δίκη που αφορά το ποδόσφαιρό μας και η οποία θα έπρεπε να είναι αντικείμενο αναφοράς, σχολιασμού και γιατί όχι κριτικής, περνάει στο ντούκου ωσάν και πρόκειται για αποτέλεσμα σε παιγνίδι μεταξύ παντρεμένων- ανύπαντρων. Γι’ αυτό σου λέω… και μετεωρίτης να έπεφτε, άμα είναι να το παν στο ντούκου θα το παν. Και θα σου πέσει στο κεφάλι… άγνοια λέγεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X