ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:32
 

Και πάλι… Άγιαξ

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Για ακόμη μία φορά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι ο Άγιαξ είναι μια χαρισματική ομάδα σε σχέση με πολλές άλλες, μικρού ή μεγάλου μεγέθους. Και εξ όσων φαίνεται τούτη η διαφορά δεν έχει να κάνει, ούτε γιατί κατέχουν την τεχνογνωσία του αθλήματος, ούτε γιατί αναδεικνύουν ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, ούτε πολύ περισσότερο γιατί παρουσίασαν φέτος μια ομάδα μοντέλο.

Ίσα, ίσα που όλα τα πιο πάνω στοιχεία μάλλον προκύπτουν μέσα από το ήθος και την κουλτούρα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν ή μάλλον καλύτερα να διατηρήσουν, αφού πρόκειται για έναν οργανισμό που για δεκαετίες έχει επιβάλει την ταυτότητά του ανάμεσα στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Μια μέρα, λοιπόν, μετά τον οδυνηρό, ενδεχομένως και άδικο, αποκλεισμό της ομάδας από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ολλανδικός σύλλογος δημοσίευσε ένα βίντεο μέσα από το οποίο διαφαίνεται η ηθική υπόσταση πάνω στην οποία στηρίζεται το κλαμπ.

Χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια, δίχως καμία πρόθεση να απολογηθούν στον «τεράστιο» κόσμο τους, μη έχοντας πρόθεση να δώσουν έμφαση στην αδικία που κάποιοι άλλοι θα χρησιμοποιούσαν για να «γλυκάνουν» την πίκρα, οι άνθρωποι του Αίαντα υπενθυμίζουν απλώς στο κοινό, το ταξίδι των συναισθημάτων έτσι όπως προέκυψαν μέσα από το ταξίδι της ομάδας στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολούθως υπενθυμίζουν στον θεατή, την ηθική ταυτότητα που έχει το σωματείο και βεβαίως στο τέλος διαβεβαιώνει ότι έτσι ακριβώς θα συνεχίσει.

Έχοντας δηλαδή ως προτεραιότητα να παραμείνουν όπως είναι ανεξαρτήτως επιτυχιών ή αποτυχιών. Γιατί αλήθεια, πιο σημαντικό από το αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση του ποιος είσαι και πώς θα πορευτείς.

Στον Άγιαξ φαίνεται να έχουν άλλες προτεραιότητες. Η διαφύλαξη της ταυτότητας και η διατήρηση της ελπίδας είναι μάλλον πολύ πιο βαρύνουσες από την όποια διάκριση. Γνωρίζουν μάλλον ότι το μεγαλείο του σωματείου δεν μπορεί να κλυδωνίζεται ανάλογα με το αποτέλεσμα, επιτυχημένο ή αποτυχημένο.

Σ’ αντίθεση μ’ άλλες χώρες, κουλτούρες και νοοτροπίες που μιλούν για μεγαλεία και παλάτια και τα έχουν μάλλον κτισμένα σε άμμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X