ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύριε Υπουργέ… four steps

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ο τίτλος του κειμένου είναι προσαρμοσμένος με τέτοιο τρόπο αφού γνωρίζουμε καλά ότι ως πολύ καλός γνώστης που είστε στο εταιρικό δίκαιο ( corporate), δραστηριοποιούμενος μάλιστα στην Κύπρο, μάλλον θα είστε και πολύ εξοικειωμένος με την αγγλική γλώσσα.

Αγαπητέ Υπουργέ, οφείλω να ομολογήσω ότι ο τρόπος που εκτελείτε τα καθήκοντά σας ως προς την «κάρτα οπαδού», ή αν θέλετε καλύτερα για το Νόμο περί της καταστολής της βίας, μοιάζει δυστυχώς στάσιμος και πολύ φοβάμαι ανούσιος.

Ευθύς εξ αρχής παρουσιαστήκατε ως υπερασπιστής του νόμου με μια επιδερμική όμως προσέγγιση επί του θέματος, την οποία μάλιστα εξακολουθείτε να διατηρείτε ακόμη και μετά το τελευταίο φιάσκο με τις συλλήψεις και το μπάχαλο που όλοι πλέον ζήσαμε μετά το ντέρμπι Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ.

Ενώ οι διωκτικές αρχές αποδεδειγμένα προέβησαν σ’ ένα σωρό λάθη, ενώ αποδεικνύεται ότι η υλικοτεχνική υποδομή ακόμη και στο καλύτερο γήπεδο της χώρας μοιάζει λειψή, ενώ μεγάλα σωματεία του νησιού επιχειρηματολογούν υπέρ ή κατά του μέτρου, τ’ αντεπιχειρήματά σας είναι πανομοιότυπα και βασίζονται είτε σε αριθμούς που ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει, είτε αρκείστε στο συνηθισμένο πια εκ μέρους σας « το μέτρο είναι επιτυχημένο».

Συνολικά, δηλαδή οι δημόσιες τοποθετήσεις σας ανεξαρτήτως των γεγονότων ή των αντιδράσεων εκ μέρους των εμπλεκομένων μοιάζουν με νερόβραστο φαγητό που ούτε ο ασθενής δεν θέλει να τρώει… και φυσικά όλοι εμείς ν’ ακούμε.

Θα ήταν κατά την άποψή μου ευχής έργον να διαφοροποιήσετε τη γενικότερη στάση σας και όχι απαραίτητα τι πιστεύετε.
Αυτό που σίγουρα θα συμμερίζεστε ως άποψη αφού είστε κιόλας νομικός, είναι ότι ο όποιος νόμος χρήζει βελτίωσης και καλό θα ήταν ν’ ακούσουμε από σας την προσωπική ή πολύ καλύτερα προσωπική σας εκτίμηση. Assessment… εάν δεν απατώμαι από την αγγλική γλώσσα.
Αυτό θα ήταν κατά την άποψή μας το πρώτο βήμα, step, εκ μέρους σας. Να πάψετε δηλαδή να είστε απλά συνεχιστής ή υπερασπιστής ενός νομικού πλαισίου που σίγουρα χρήζει βελτίωσης ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ο καθένας.

Το δεύτερο βήμα, step, που θα έπρεπε να γίνει είναι να προσπαθήσετε να εξασφαλίσετε υπό την αρμοδιότητά σας ως Υπουργός, το οικονομικό κονδύλι που θα εκσυγχρονίσει τα γήπεδα για να καταστεί έτσι εφικτή η υλοποίηση του νόμου που εφαρμόζεται εδώ και καιρό χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη υποδομή.

Εάν συνεχιστεί να εφαρμόζεται ένας νόμος χωρίς όμως τα γήπεδά μας να πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες απλά συμμετέχετε σ’ ένα πανηγύρι που έστησε ο προκάτοχός σας και η Πολιτεία με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένοι ενώπιον των πολιτών.

Αφού προβείτε στις δύο πιο πάνω απαραίτητες ενέργειες, θα ήταν ευχής έργον να ξεκινήσετε μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού περί της κάρτας φιλάθλου και του νομικού πλαισίου γενικότερα. Το μπέρδεμα και η σύγχυση που επικρατεί ακόμη και ανάμεσα στους φορείς της ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους δηλαδή, έχουν δημιουργήσει ένα ντόμινο παρερμηνειών σχηματίζοντας έτσι μια εικόνα μπάχαλο στο μυαλό του καθενός. Εταιρείες που μπορούν ν’ αναλάβουν ένα τέτοιο έργο, έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν αρκετές και οι συνεργάτες σας θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Ως τελευταίο βήμα, step, θα σας πρότεινα επιτέλους ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης να στρίψετε το τιμόνι της κάθαρσης προς άλλες κατευθύνσεις και όχι μονάχα της βίας στα γήπεδα. Το πρωτάθλημά μας, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και διατηρείται στα υψηλότερα σκαλοπάτια της διαφθοράς όπως έγκυρα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού διαβεβαιώνουν αλλά και διάφορες εξιδεικευμένες έρευνες.
Όπως και σεις επαναλαμβάνετε, ο λόγος αποχής του κόσμου από τα γήπεδα δεν είναι αποκλειστικά η «κάρτα φιλάθλου», αλλά κυρίως η ανυποληψία που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και την οποία ρίζωσαν στη συνείδηση των πολιτών οι συνεχείς εγκληματικές ενέργειες στις οποίες προβαίνουν διάφοροι καλοθελητές του χώρου.

Κύριε Υπουργέ, θα γνωρίζετε βέβαια ότι ποτέ, μα ποτέ, σ’ ένα από τα πιο διεφθαρμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης κανείς δεν προσήχθη ενώπιον της Δικαιοσύνης, ούτε καν δεν παρευρέθηκε σε αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.

Όλα αυτά, αποδομούν το περί Δικαίου αίσθημα ανάμεσα στους πολίτες στρέφοντας έτσι την πλάτη τους στο πιο λαοφιλές άθλημα στο νησί απαξιώνοντας ταυτόχρονα θεσμούς και αρχές της Πολιτείας.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία σ’ ό,τι και αν κάνετε με την ελπίδα ότι όντως κόπτεστε και πρόκειται να ενεργήσετε προς την σωστή κατεύθυνση, μήπως και βγούμε από το αδιέξοδο που ο χώρος μας βρίσκεται εδώ και χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση