ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:36
 

Ποιο είναι το θέμα τελικά…;

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Η κουβέντα για την «κάρτα» καλά κράτησε πριν από μήνες. Φτάσαμε στο σημείο, όπως παλαιότερα στο Βυζάντιο, να χωριστούμε σε «καρτομάχοι» και «καρτολάτρες».

Η συζήτηση, όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν κατέληξε πουθενά και σίγουρα δεν βοήθησε. Γιατί απλώς πήρε μια μορφή βαθιάς αντιπαράταξης, χωρίς όμως να προσεγγίζει την ουσία των πραγματικών προβλημάτων.

Από τότε πάντως η στήλη, αντιλαμβανόμενη τον φανατισμό που άρχισε να μπολιάζει τις αντιμαχόμενες «παρατάξεις» γύρω από τη σωστή ή μη, εφαρμογή της «κάρτας», είχε επισημάνει την ανάγκη να στρέψουμε την προσοχή μας, στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν.

Ακόμη και τώρα, η κουβέντα γύρω από την «κάρτα» έχω την εντύπωση ότι δεν προσεγγίζει όσο θα έπρεπε την ουσία του θέματος. Το οποίο θέμα δεν μπορεί να είναι άλλο, παρά μόνο ότι ο κόσμος απουσιάζει από τα γήπεδα.

Είναι αυτό αποτέλεσμα και μόνο της εφαρμογής του μέτρου; Δηλαδή, αν από αύριο ανατρέψουν την απόφαση και παραδεχθούν το λάθος τους (γιατί περί λάθους πρόκειται) θα γεμίσουν τα γήπεδα και θ’ αφήσει ο Κύπριος οπαδός τον καναπέ του;

Νομίζω ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρα, όχι. Για να επιστρέψει ο κόσμος θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και να υιοθετηθούν εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο κυρίως, να γίνει πιο επαγγελματικό και σίγουρα πιο δελεαστικό για τον οπαδό-πελάτη.

Από τη στιγμή που ο πελάτης αντιλαμβάνεται ότι δεν τον υπολογίζουν, ούτε καν τον εκτιμούν, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο γήπεδο.

Η «κάρτα» όντως ανέδειξε αυτού του είδους την προσέγγιση εκ μέρους των ιθυνόντων. Τόσο της ΚΟΠ όσο και του ΚΟΑ, αλλά και γενικότερα της Πολιτείας.

Η «κάρτα» απέδειξε το αυτονόητο, ότι η βία και ο χουλιγκανισμός ήταν απλώς ένα μέρος μόνο του προβλήματος.

Η προκατάληψη, οι βίαιες συμπεριφορές εκ μέρους των «νοικοκυραίων» οπαδών, η ανυποληψία, οι κάκιστες γηπεδικές εγκαταστάσεις, τα υπερτιμημένα εισιτήρια, ο κακός προγραμματισμός και ένα σωρό άλλοι παράγοντες είναι αυτά που διαμορφώνουν το κεντρικό θέμα και όχι μονάχα η «κάρτα».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X