ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Ποιο είναι το θέμα τελικά…;

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Η κουβέντα για την «κάρτα» καλά κράτησε πριν από μήνες. Φτάσαμε στο σημείο, όπως παλαιότερα στο Βυζάντιο, να χωριστούμε σε «καρτομάχοι» και «καρτολάτρες».

Η συζήτηση, όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν κατέληξε πουθενά και σίγουρα δεν βοήθησε. Γιατί απλώς πήρε μια μορφή βαθιάς αντιπαράταξης, χωρίς όμως να προσεγγίζει την ουσία των πραγματικών προβλημάτων.

Από τότε πάντως η στήλη, αντιλαμβανόμενη τον φανατισμό που άρχισε να μπολιάζει τις αντιμαχόμενες «παρατάξεις» γύρω από τη σωστή ή μη, εφαρμογή της «κάρτας», είχε επισημάνει την ανάγκη να στρέψουμε την προσοχή μας, στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν.

Ακόμη και τώρα, η κουβέντα γύρω από την «κάρτα» έχω την εντύπωση ότι δεν προσεγγίζει όσο θα έπρεπε την ουσία του θέματος. Το οποίο θέμα δεν μπορεί να είναι άλλο, παρά μόνο ότι ο κόσμος απουσιάζει από τα γήπεδα.

Είναι αυτό αποτέλεσμα και μόνο της εφαρμογής του μέτρου; Δηλαδή, αν από αύριο ανατρέψουν την απόφαση και παραδεχθούν το λάθος τους (γιατί περί λάθους πρόκειται) θα γεμίσουν τα γήπεδα και θ’ αφήσει ο Κύπριος οπαδός τον καναπέ του;

Νομίζω ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρα, όχι. Για να επιστρέψει ο κόσμος θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και να υιοθετηθούν εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο κυρίως, να γίνει πιο επαγγελματικό και σίγουρα πιο δελεαστικό για τον οπαδό-πελάτη.

Από τη στιγμή που ο πελάτης αντιλαμβάνεται ότι δεν τον υπολογίζουν, ούτε καν τον εκτιμούν, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο γήπεδο.

Η «κάρτα» όντως ανέδειξε αυτού του είδους την προσέγγιση εκ μέρους των ιθυνόντων. Τόσο της ΚΟΠ όσο και του ΚΟΑ, αλλά και γενικότερα της Πολιτείας.

Η «κάρτα» απέδειξε το αυτονόητο, ότι η βία και ο χουλιγκανισμός ήταν απλώς ένα μέρος μόνο του προβλήματος.

Η προκατάληψη, οι βίαιες συμπεριφορές εκ μέρους των «νοικοκυραίων» οπαδών, η ανυποληψία, οι κάκιστες γηπεδικές εγκαταστάσεις, τα υπερτιμημένα εισιτήρια, ο κακός προγραμματισμός και ένα σωρό άλλοι παράγοντες είναι αυτά που διαμορφώνουν το κεντρικό θέμα και όχι μονάχα η «κάρτα».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X