ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:54
 

Πόσο καιρό πια

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Το αφήνουν μάλλον να βγει προς έξω υπό τύπου φήμης ή παρασκηνίου. Και ξέρεις όσο ψιθυρίζεται στα καφενεία ή στα δημοσιογραφικά γραφεία τόσο πιο οικείο γίνεται για όλους. Ν’ αυξήσουν τις ομάδες και πάλι, από τις δώδεκα να τις πάνε δεκατέσσερις. Αλήθεια υπάρχει άτομο που σκέφτεται έστω και λίγο, που να ισχυρίζεται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να βοηθήσει έστω και ελάχιστα το έτσι και αλλιώς δύσμοιρο πρωτάθλημά μας; Και όμως. Υπάρχουν παράγοντες ομάδων, μάλλον και της Ομοσπονδίας που σκέφτονται το σενάριο! Εγκληματικό μεν, αλλά το έχουν αποδείξει πολλάκις ότι δεν τους ενδιαφέρει. Δεν λένε να καταλάβουν το αυτονόητο.

Ότι ο κόσμος μπούχτισε σε τέτοιο βαθμό που τους γύρισε την πλάτη. Και όμως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα τα τσεπώσουν από τα τηλεοπτικά και κυρίως πώς θα υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια για να κάνουν τα δικά τους. Κοντόφθαλμη μεν προσέγγιση, αλλά πότε εμφανίστηκε παράγοντας στο ποδόσφαιρό μας που σκέφτεται μακροπρόθεσμα; Να έχει όραμα και κυρίως τον τρόπο που θα το υλοποιήσει. Γενικότερα ως λαός, την «αρπαχτή» έχουμε κυρίως στο μυαλό μας και όχι τον δύσκολο δρόμο.

Πού να κάτσουν τώρα αυτοί και να σκεφτούν τρόπους και μεθόδους ούτως ώστε το ποδόσφαιρο να καταστεί ένα δελεαστικό προϊόν για τον κόσμο και τους χορηγούς. Αφού, το μόνο που τους νοιάζει είναι το «τώρα». Ούτε το μέλλον, ούτε και το παρελθόν. Το έχουν πάει όμως στ’ άκρα. Και πολύ φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι μόνιμη. Πολλοί από τους οπαδούς, έχουν πια αφήσει πίσω τους το κυπριακό ποδόσφαιρο. Και δεν νομίζω να γυρίσουν και πίσω. Ορθώς. Για πόσα χρόνια να βλέπουν μια συμμορία να κάνει κουμάντο το ποδόσφαιρο με τρόπο σχεδόν εγκληματικό. Όποιος σέβεται τον εαυτό του κάνει πέτρα την καρδιά του και αδιαφορεί ακόμη και για την ίδια του την ομάδα.

Κάποιοι άλλοι απλώς το προσεγγίζουν για πλάκα. Το σενάριο ν’ αυξήσουν τις ομάδες είναι απλώς μια ακόμη πράξη «νεκροφιλίας». Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πόσο καιρό πια να φλερτάρουν με το πτώμα του κυπριακού ποδοσφαίρου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Κανιβαλισμός

Cheznous...

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X