ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Σε μια επικίνδυνη στροφή…

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία συζήτησης/ ανάλυσης ενός αυτονόητου και αποδεδειγμένα πια ιστορικού γεγονότος. Δεν είμαι σίγουρος εάν η συζήτηση ωφελεί γιατί συνήθως καταλήγει σε έχθρα και αντιπαλότητα άρα και χωρίς αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα δε με άτομα που έχουν πια «δηλητηριαστεί» από την προπαγάνδα που παράγουν ισχυροί πόλοι εξουσίας του νησιού και όχι μόνο.

Σε λυπεί σίγουρα το γεγονός ότι βλέπεις 18χρονα παιδιά να αγνοούν τον ρομαντισμό της ηλικίας τους και αφομοιώνουν το μίσος, την έχθρα, το φανατισμό και στην τελική, την υποταγή σε μια ακραία ιδεολογία.

Τούτο ακριβώς το δεδομένο πρέπει να προκαλεί θλίψη σε όλους μας και όχι μονάχα στον φίλαθλο, στον Αποελίστα, στον Ομονοιάτη και πάει λέγοντας.

Με λίγα λόγια το πανό, ντροπιάζει όλους μας ανεξαιρέτως. Γιατί φροντίσαμε ο καθένας με τον τρόπο του, άλλος πολύ και άλλος λιγότερο να φτιάξουμε μια κοινωνία που παράγει πολίτες αμόρφωτους, φανατικούς, με κατασκότεινο ψυχισμό.

Αντί δηλαδή οι νεολαίοι μας ν’ αγαπούν, να δημιουργούν, να ονειρεύονται, να διεκδικούν, να αγναντεύουν το μέλλον… μισούν, θυμώνουν, υποτάσσονται, οργίζονται και στρέφονται στο παρελθόν.

Όλο αυτό δεν ήρθε από το πουθενά. Ο φασισμός εκτρέφεται στην κοινωνία μας εδώ και πολλά χρόνια. Από την εκκλησία μέχρι τα ΜΜΕ και τα κόμματα, η παιδεία μας έχει πια πάρει μια ακροδεξιά στροφή… που ένας καλός ιστορικός θα γνώριζε εκ των προτέρων προς τα πού πορεύεται.

Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια άλλωστε για το νησί μας. Δεν χρειάζεται να είσαι άριστος γνώστης της ιστορίας για να διαπιστώσεις ότι τούτη ακριβώς η κατεύθυνση οδηγεί στην καταστροφή. Κοινωνική, πνευματική και ηθική.

Μην μπούμε πάλι στη συζήτηση των αυτονόητων. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι το «πανό» ήταν απλά πταίσμα. Γιατί η υποκρισία, η επιχειρηματολογία εκ μέρους των υπερασπιστών της πράξης και η μη καθολική καταδίκη απ’ όλα τα οργανωμένα σύνολα και την Πολιτεία, αποδεικνύει ακριβώς πού βρισκόμαστε όλοι ως κοινωνία.

Σε μια επικίνδυνη στροφή…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X