ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:05
 

Τα λεφτά (δεν) κάνουν ομάδα...

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Η γιαγιά το λέει καλύτερα, άμα κιόλας έβλεπε κανέναν νεόπλουτο να επιδεικνύει τα λούσα του: «Σε κάνουν άνθρωπο τα χρήματα ρε αθεόφοβε;». Μας τα έλεγε τότε… κάποιοι το υιοθέτησαν, κάποιοι άλλοι πήγαν σε άλλη κατεύθυνση, αυτή του «αθεόφοβου». Θεωρούν ότι δηλαδή ότι διαθέτοντας χρήμα είσαι και καλά άνθρωπος… και με κεφαλαία κιόλας.

Ανεξαρτήτως πως ο καθένας μας αξιολογεί την ανθρωπιά, στο ποδόσφαιρο έχω την εντύπωση ότι το χρήμα ναι μεν παίζει σημαντικό ρόλο, δεν σου εξασφαλίζει όμως τίποτα απολύτως. Το είδαμε και σε υψηλότερο επίπεδο, το είδαμε και στην Κύπρο επίσης. Ας πάρουμε την Πάφο για παράδειγμα. Ξηλώθηκαν, δεν ξηλώθηκαν, οι Ρώσοι δαπάνησαν ένα σωρό χρήματα προκειμένου λέει να δελεάσουν παίκτες να έρθουν στο νησί για να βγάλουν το… «παντεσπάνι» τους. Και όντως μισθοί των δεκάδων χιλιάδων μηνιαίως δεν είναι και πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στο εγχώριο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Από κει και πέρα όμως είναι κανείς που θεωρεί ότι τα πολλά ευρώ σώνει και καλά σε κάνουν πρωταθλητή ή ακόμη και διεκδικητή; Άμα δηλαδή, οι ακριβοπληρωμένοι παικταράδες αντιμετωπίσουν μια μη επαγγελματική κατάσταση στην ομάδα, πόση σταθερότητα θα έχουν στην απόδοσή τους; Άμα στην ομάδα, δεν υπάρχει αυτό που λέμε μεράκι και προσήλωση από άτομα που όντως την αγαπάνε, πόσο πολύ να τους νοιάξει; Άμα οι αρμόδιοι δεν επιβάλλουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, την οποία θα πρέπει να ενστερνιστούν άπαντες, ανεξαρτήτως απολαβών, πόσο εφικτό είναι να πειθαρχήσουν; Καμία τάση να υποτιμηθεί ο οποιοσδήποτε ακόμη περισσότερο η πρόθεση των Ρώσων να επενδύσουν. Θα πρέπει όμως να γίνουν και άλλες αλλαγές προκειμένου η ομάδα ν’ ανέβει. Λίγο από το περσινό παράδειγμά τους να παραδειγματιστούν και θα τους ωφελήσει. Και πέρσι ακριβοπληρωμένοι ήταν οι περισσότεροι, φλέρταραν όμως με τη διαβάθμιση. Στην Κύπρο, ίσως και στο παγκόσμιο, το χρήμα είναι όντως η κινητήρια δύναμη. Δεν είναι όμως ούτε το Α ούτε και το Ω. Και δεν παίρνεις πρωτάθλημα επειδή το έχεις… ούτε και γίνεσαι άνθρωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X