ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:51
 

Τα λεφτά (δεν) κάνουν ομάδα...

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Η γιαγιά το λέει καλύτερα, άμα κιόλας έβλεπε κανέναν νεόπλουτο να επιδεικνύει τα λούσα του: «Σε κάνουν άνθρωπο τα χρήματα ρε αθεόφοβε;». Μας τα έλεγε τότε… κάποιοι το υιοθέτησαν, κάποιοι άλλοι πήγαν σε άλλη κατεύθυνση, αυτή του «αθεόφοβου». Θεωρούν ότι δηλαδή ότι διαθέτοντας χρήμα είσαι και καλά άνθρωπος… και με κεφαλαία κιόλας.

Ανεξαρτήτως πως ο καθένας μας αξιολογεί την ανθρωπιά, στο ποδόσφαιρο έχω την εντύπωση ότι το χρήμα ναι μεν παίζει σημαντικό ρόλο, δεν σου εξασφαλίζει όμως τίποτα απολύτως. Το είδαμε και σε υψηλότερο επίπεδο, το είδαμε και στην Κύπρο επίσης. Ας πάρουμε την Πάφο για παράδειγμα. Ξηλώθηκαν, δεν ξηλώθηκαν, οι Ρώσοι δαπάνησαν ένα σωρό χρήματα προκειμένου λέει να δελεάσουν παίκτες να έρθουν στο νησί για να βγάλουν το… «παντεσπάνι» τους. Και όντως μισθοί των δεκάδων χιλιάδων μηνιαίως δεν είναι και πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στο εγχώριο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Από κει και πέρα όμως είναι κανείς που θεωρεί ότι τα πολλά ευρώ σώνει και καλά σε κάνουν πρωταθλητή ή ακόμη και διεκδικητή; Άμα δηλαδή, οι ακριβοπληρωμένοι παικταράδες αντιμετωπίσουν μια μη επαγγελματική κατάσταση στην ομάδα, πόση σταθερότητα θα έχουν στην απόδοσή τους; Άμα στην ομάδα, δεν υπάρχει αυτό που λέμε μεράκι και προσήλωση από άτομα που όντως την αγαπάνε, πόσο πολύ να τους νοιάξει; Άμα οι αρμόδιοι δεν επιβάλλουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, την οποία θα πρέπει να ενστερνιστούν άπαντες, ανεξαρτήτως απολαβών, πόσο εφικτό είναι να πειθαρχήσουν; Καμία τάση να υποτιμηθεί ο οποιοσδήποτε ακόμη περισσότερο η πρόθεση των Ρώσων να επενδύσουν. Θα πρέπει όμως να γίνουν και άλλες αλλαγές προκειμένου η ομάδα ν’ ανέβει. Λίγο από το περσινό παράδειγμά τους να παραδειγματιστούν και θα τους ωφελήσει. Και πέρσι ακριβοπληρωμένοι ήταν οι περισσότεροι, φλέρταραν όμως με τη διαβάθμιση. Στην Κύπρο, ίσως και στο παγκόσμιο, το χρήμα είναι όντως η κινητήρια δύναμη. Δεν είναι όμως ούτε το Α ούτε και το Ω. Και δεν παίρνεις πρωτάθλημα επειδή το έχεις… ούτε και γίνεσαι άνθρωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X