ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

«Τηλεοπτικό προϊόν...»

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Αφού εδώ και καιρό οι κύριοι αποφάσισαν ότι θέλουν να πλασάρουν το κυπριακό ποδόσφαιρο ως τηλεοπτικό προϊόν, καιρός είναι να το προσεγγίσουμε ως τέτοιο. Δεν θα μπορούσε πάντως να είναι διαφορετικά, αφού ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας λογίζεται ως μεγαλοπαραγωγός των μεταδόσεων, αλλά και ο άνθρωπος που διανέμει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανάλογα με τις προσφορές που έχει ενώπιόν του. Είναι με λίγα λόγια εκτός από ηγέτης του ποδοσφαίρου και ο σημαντικότερος παράγοντας στο τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό χώρο. Μόνο που φαίνεται να μην το εξέτασε και πολύ καλά το θέμα. Γιατί με την πάροδο του χρόνου, το προϊόν του τίθεται υπό την κριτική των τηλεθεατών. Οι οποίοι, μάλιστα, τηλεθεατές στη σύγχρονη εποχή έχουν πολύ περισσότερες επιλογές στο τηλεκοντρόλ τους. Υπάρχουν μάλιστα και λογής-λογής πλατφόρμες που δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να ταξιδέψει σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό γήπεδο ανά τον πλανήτη. Και μπορεί στις αρχές, οι περισσότεροι να επέλεγαν ποδοσφαιρικούς αγώνες της Κύπρου, όσο όμως περνάει ο καιρός αλλάζουν τις επιλογές τους. Λογικό. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα επέλεγε από τον καναπέ του να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στην Κύπρο αντί ενός ντέρμπι π.χ. της Πρέμιερ Λιγκ; Νομίζω πως όχι. Η σύγκριση μεταξύ των δύο γεγονότων είναι νομίζω μάταιη. Άσε κιόλας που αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στο εγγύς μέλλον θα έχουμε περισσότερους οπαδούς αγγλικών ομάδων παρά κυπριακών.

Όσον αφορά δε, την ποιότητα των τηλεοπτικών μεταδόσεων κυπριακού πρωταθλήματος, χωρίς να μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση, θυμίζουν λίγο-πολύ τηλεόραση του Λιβάνου όταν η γειτονική χώρα βρισκόταν σε εμφύλιο πόλεμο, αρχές της δεκαετίας του ’80. Με τον κύπριο φίλαθλο να κόβει το γήπεδο από την καθημερινότητά του και να επιλέγει να βλέπει ματς από την τηλεόραση, όσο περνάει ο χρόνος πολύ απλά θα σταματήσει να παρακολουθεί την κυπριακή λίγκα.

Λογικό. Αν έχεις τις επιλογές να παρακολουθήσει μια σούπερ παραγωγή αντί μιας φτωχής που ακούγονται κιόλας μέσω της τηλεόρασης του βρισιές των λιγοστών φιλάθλων που βρίσκονται κοντά στην κάμερα, μάλλον θα επιλέξει την πρώτη. Λογικό… πού θα πάει θα επικρατήσει η λογική σ’ αυτό τον τόπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Κανιβαλισμός

Cheznous...

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X