ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Τρόμος...

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ας υποθέσουμε ότι δεν πολυασχολείσαι με την εγχώρια πολιτική σκηνή. Δεν έχεις ιδέα, ούτε άποψη περί της πολιτικής αντιπαλότητας μεταξύ των κομμάτων, τον τρόπο που διαχειρίζονται καταστάσεις, τη μεθοδολογία τους, την ανάπτυξη επιχειρημάτων στο δημόσιο βήμα, την επικοινωνιακή τους εικόνα και πάει λέγοντας. Είσαι με λίγα λόγια… «τούβλο» όσον αφορά το πολιτικό γίγνεσθαι.

Αντί αυτού, ας υποθέσουμε ότι είσαι ο τύπος που ξυπνά το πρωί, διαβάζεις όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες, σκανάρεις τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη, γνωρίζεις με κάθε λεπτομέρεια τις μεταγραφές της ομάδας σου, αλλά και των αντιπάλων, διαβάζεις όλη την ποδοσφαιρική δραστηριότητα ανά τον πλανήτη και περιμένεις πώς και πώς να πας στο γήπεδο να βγάλεις τον προπονητή από μέσα σου. Εν ολίγοις ζεις στον κόσμο… του ποδοσφαίρου.

Έρχεται όμως η στιγμή που οι δύο κόσμοι, της πολιτικής και του ποδοσφαίρου συναντιόνται. Τέμνονται. Η πολιτική εισβάλλει κατά κάποιο τρόπο στον χώρο σου και αναγκάζεσαι ν’ ασχοληθείς μ’ αυτήν, αφού οι χειρισμοί των πολιτικών επηρεάζουν άμεσα τον κόσμο σου.

Σε όποιον έτυχε να ζήσει τούτη ακριβώς τη συνάντηση των δύο κόσμων, με την περίπτωση της «κάρτας οπαδού», απλώς θα έχει να το λέει ως εμπειρία.

Η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά, η αναποτελεσματικότητα, το προσωπικό γινάτι και στο τέλος η κωλοτούμπα που δείχνει να έρχεται, απλώς προκαλεί τρόμο ακόμη και στον Τύπο που ολημερίς ασχολείτο με το ποδόσφαιρο και όχι με σημαντικά θέματα της κοινωνίας… όπως είναι ο τρόπος που παίρνουν αποφάσεις, νομοθετούν, εφαρμόζουν και ακολούθως αναιρούν.

Πραγματικά σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι και ταυτόχρονα σου προκαλεί ανησυχία. Γιατί αν, σε άλλα πολύ πιο σοβαρά θέματα, χειρίζονται την κατάσταση με τέτοια σοβαρότητα, όπως επέδειξαν στην περίπτωση της «κάρτας», τότε μάλλον είμαστε στον «αυτόματο πιλότο» ή για τους πιστούς στο «έλεος του Θεού».

Ακόμη δηλαδή και ο τύπος που ζούσε στον κόσμο του, δεν έχει παρά ν’ αναρωτηθεί πώς κυβερνάται αυτός ο τόπος. Γιατί η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, αλλά και προσώπων δεν έχει παρά να σου προκαλέσει… τρόμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X