ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πανεπιστήμιο Frederick: Τα επαγγέλματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Στο ένθετο «Επιχειρείν» η Νατάσα Φρειδερίκου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Για το Career Discovery Program του Πανεπιστημίου Frederick μίλησε στο ένθετο «Επιχειρείν» και τον «ΣΠΟΡ FM 95.0», η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Νατάσα Φρειδερίκου. Όπως ανέφερε, «υπάρχει τεράστια δυσκολία από τους μαθητές να εντοπίσουν ποιο επάγγελμα τους ταιριάζει πραγματικά και ο στόχος του προγράμματος είναι να τους βοηθήσει».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 15-18 ετών, αλλά και σε πρόσφατους απόφοιτους/ες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, μέσα από διαδραστικά και βιωματικά εργαστήρια, να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους, να γνωρίσουν διαφορετικά επαγγέλματα και να διευρύνουν τις επιλογές των σπουδών τους.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει στροφή στην επιλογή των επαγγελμάτων, η κα Φρειδερίκου είπε ότι μέσα στα χρόνια βλέπουμε κάποια επαγγέλματα να κάνουν κύκλους. Για παράδειγμα, όπως εξήγησε, «μετά την κρίση είδαμε μια πτώση στα επαγγέλματα της πολυτεχνικής σχολής, ωστόσο τώρα βλέπουμε έντονο ενδιαφέρον για τα μηχανικά και οικοδομικά επαγγέλματα. Ανάλογα με τις συνθήκες επηρεάζονται οι διάφοροι τομείς».

Σύμφωνα με την κα Φρειδερίκου, τα επαγγέλματα με έντονο ενδιαφέρον σήμερα είναι η πληροφορική, επαγγέλματα τεχνολογίας, η φαρμακευτική και οι ναυτιλιακές σπουδές.

Το Career Discovery Program θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, από τις 10:00 έως τις 2:00μ.μ. Προσφέρεται τόσο για μαθητές και μαθήτριες που έχουν αποφασίσει την κατεύθυνση των σπουδών τους, όσο και σε αυτές και αυτούς που δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.frederick.ac.cy)

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Επιχειρείν : Τελευταία Ενημέρωση