ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε ρυθμούς ανάπτυξης η Λάρνακα

Οι προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα

«Η Λάρνακα μπήκε σε ένα νέο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, είδαμε αρκετά έργα να γίνονται πραγματικότητα και να μπαίνουν σε στάδια υλοποίησης» είπε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Σταύρος Σταύρου, τέως πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ).

Ο κ. Σταύρου ανέφερε πως παρά το ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, η Μαρίνα Λάρνακας βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, με τους επενδυτές και το Υπουργείο να διαβεβαιώνουν ότι το έργο θα τελειώσει μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει το συμβόλαιο.

Το άλλο μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε, όπως είπε ο κ. Σταύρου, είναι η απομάκρυνση όλων των δεξαμενών υγραερίου με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί μια τεράστια έκταση της τάξης των τριών χιλιομέτρων όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν τις αναπτύξεις τους, εμπορικές και οικιστικές.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μικρά boutique ξενοδοχεία που αναπτύσσονται στο κέντρο της πόλης και τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν τουρισμό αλλά και να δώσουν ζωή στην περιοχή. «Το κέντρο έπεσε σε κάποιου είδους μαρασμό μετά τη λειτουργία του Mall», είπε ο κ. Σταύρου.

Τέλος, ερωτηθείς για τις προκλήσεις που υπάρχουν σε σχέση με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ο κ. Σταύρου είπε πως οι κυριότερες είναι, μεταξύ άλλων, η εξεύρεση προσωπικού, ο πληθωρισμός, η γραφειοκρατία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρείν : Τελευταία Ενημέρωση