ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η κυπριακή κοινωνία ευγνωμονούσα

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Η άνεση Χριστοδουλίδη

Με άνεση μπήκε στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης. Με τόση άνεση που κάποιοι διερωτήθηκαν πώς προέκυψε. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μαθαίνει η στήλη, έχουν κτίσει μία καλή συνεργασία και υπάρχει σχετική συνεννόηση σε διάφορα θέματα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Χριστοδουλίδης νιώθει άνετα να κινείται στους χώρους του ΔΗΚΟ.

Η δυσφορία

Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για όλα τα ΔΗΚΟϊκά στελέχη, τα οποία θεωρούν πως η συνεργασία θα τους βάλει σε μπελάδες και πως το αφήγημά τους για να στηρίξουν τον τέως υπουργό Εξωτερικών μπάζει νερά. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο στενότερος συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη δεν είναι διεφθαρμένος μας είπε τις προάλλες ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Μα άλλα έλεγε λίγους μήνες πριν. Ότι ακριβώς μιλάμε για την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση. Η διαφθορά αγγίζει μόνο τον Πρόεδρο, το μισό υπουργικό συμβούλιο ή μόνο όσους αντιπαθούμε;

Οι άριστοι ΔΗΚΟϊκοί

Υπάρχουν κι αυτοί οι ΔΗΚΟϊκοί που θέλουν να ξεκαθαρίσει ο ρόλος που θα έχουν πρώτα στον προεκλογικό και μετά στην κυβέρνηση. Τον ρώτησε ευσχήμως το μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ Γιώργος Σολωμού, για το ποια είναι η άποψή του για την συμπερίληψη κομματικών στελεχών στο επιτελείο του. Η τοποθέτηση του Χριστοδουλίδη είχε εμπεριείχε εποικοδομητική ασάφεια, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από την ομήγυρη. Ο Φύτος Κωνσταντίνου, πιο εκδηλωτικός από άλλους συναγωνιστές, δεν παρέλειψε να δείξει τη δυσφορία του μπροστά στην επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση Χριστοδουλίδη ότι θα μπουν οι άριστοι και όχι όσοι τον στηρίξουν στην κυβέρνησή του. «Γιατί αντιδράς, Φύτο μου;» διερωτήθηκαν κάποιοι στο τραπέζι «εμείς έχουμε τους καλύτερους» συνέχισαν αστειευόμενοι, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλησε να διευκολύνει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας πως η επιλογή συνεργατών είναι καθαρά δικό του θέμα.

Η στάση Καρογιάν

Μιλώντας πάντως για τη νομή της εξουσίας, ερωτήματα εγείρονται για το ποια θα είναι η στάση της Δημοκρατικής Παράταξης σε όλο αυτό. Η στήριξη προς τον Χριστοδουλίδη θεωρείτο δεδομένη, αν λάβει κανείς υπόψη πως πρώτο βιολί στον προεκλογικό είναι οι Πάλμας - Κενεβέζος - Λακκοτρύπης. Όπως όλα δείχνουν ο Μάριος Καρογιάν δεν έχει πειστεί πλήρως. Ρόλο σε αυτό παίζει και η απουσία επαφής με τον υποψήφιο για την προεδρία. Ίσως και ο ρόλος που φαίνεται να λαμβάνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε όλο αυτό το παιχνίδι.

Η εξαγγελία Μαυρογιάννη

Δυναμικά αναμένεται να μπει στον προεκλογικό ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από την εβδομάδα που μπαίνει. Ήδη έχει κάνει τις πρώτες του δημόσιες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις του ΑΚΕΛ, όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει και η επίσημη εξαγγελία. Το επιτελείο του όπως μαθαίνουμε θα βρίσκεται στο κέντρο, κάπου στη Γρίβα Διγενή. Ποιοι θα το απαρτίζουν βεβαίως, είναι ακόμη άγνωστο.

Δυσαναπλήρωτο κενό

H Ζέτα Αιμιλιανίδου έφυγε για το μεγάλο ταξίδι και τώρα που η αυλαία έπεσε θα φανεί και το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω της. Σε ανθρώπινο επίπεδο στην οικογένεια και στους φίλους της και σε επαγγελματικό επίπεδο σε ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί όπως ακούσαμε ξανά και ξανά δεν ήταν απλά η υπουργός που διεκπεραίωνε αποφάσεις. Γνώριζε καλά το αντικείμενό της, δούλευε νυχθημερόν, έμπαινε στη θέση της άλλης πλευράς, άκουγε τις ανθρώπινες ιστορίες πόνου και έβρισκε λύσεις. Το «ουδείς αναντικατάστατος» ίσως να μη βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση της Ζέτας όμως πρέπει να βρεθεί νέος/α Υπ. Εργασίας που θα έχει μια ζόρικη ομολογουμένως ατζέντα αλλά και τεράστια ευθύνη. Το θέμα του κατώτατου μισθού αναμένεται σύντομα να κλείσει, ενώ έχουν τεθεί οι βάσεις για το μεγάλο κεφάλαιο του συνταξιοδοτικού και δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανένα να παρεκκλίνει της πορείας που η Ζέτα Αιμιλιανίδου δρομολόμησε μαζί με δεκάδες άλλα ζητήματα που υπάγονται στο συγκεκριμένο Υπουργείο

Ο αριθμός ταυτότητας

Ευφάνταστο –δεν λέμε– το επιχείρημα του υπουργού Εσωτερικών για να μας πείσει ότι πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα των γονιών στη ταυτότητα. «Στο Αρχείο Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουμε 2.036 Γεώργιος Γεωργίου, 1.274 Χαράλαμπος Χαραλάμπους, 1.203 Ανδρέας Ανδρέου και 1.221 Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Επίσης έχουμε 226 Τουρκοκύπριους με το ονοματεπώνυμο Μεχμέτ Αχμέτ» ανέφερε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Μήπως κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον Νίκο Νουρή ότι κάθε ταυτότητα έχει τον δικό της μοναδικό αριθμό, ο οποίος γίνεται αποδεκτός εντός και εκτός Κύπρου και ότι αυτός είναι που μας αντιπροσωπεύει; Πάντως όταν κόβει πρόστιμο η Τροχαία δεν ρωτάει «τίνος είσαι;» αλλά τον αριθμό ταυτότητας, όπως φυσικά και ο γιατρός του ΓΕΣΥ. Με αυτόν τον μαγικό αριθμό –την ύπαρξη του οποίου κοτζάμ ΥΠΕΣ δείχνει να αγνοεί– μας εντοπίζουν στο σύστημα του κράτους και μπορούν να μάθουν τα πάντα για μας από το ποινικό μητρώο μέχρι τι χάπια παίρνουμε. Να υπενθυμίσω βέβαια στον υπουργό Εσωτερικών που μελετά και το Αρχείο Πληθυσμού ότι έχει και πολλές Γεωργίες Γεωργίου και Ανδρούλες Ανδρέου, σε περίπτωση που ξέχασε ότι κατοικούν ΚΑΙ γυναίκες στο νησί...

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Γιάννης Γιαννάκη

Ο Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος αποφάσισε πως το πρόβλημα είναι τα ΜΜΕ που τον «προπηλάκισαν» και όχι η ίδια η κίνησή του που πρόσβαλε και την Πολιτεία και την κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση