ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο αέρας της αλλαγής και τα γεύματα συμμαχίας

Στο πλαίσιο του ήρθε για να μείνει, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με κύριο στόχο να αλλάξει την εικόνα του –που δεν πετά δημοσκοπικά–

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Με άσο στο μανίκι

Η είδηση πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει άσο στο μανίκι του για τις προεδρικές εκλογές και πως έχει ήδη διαβουλευθεί με ΔΗΚΟϊκούς κύκλους για να στηρίξουν έναν υπουργό της κυβέρνησης Αναστασιάδη –όταν η φήμη υποψηφιότητας Παμπορίδη ήταν διάσπαρτη– κυκλοφόρησε στα πηγαδάκια της Λευκωσίας έντονα. Κάποιοι είπαν πως το χαρτί ήταν ο Ιωάννης Κασουλίδης για να αποφευχθεί η διάσπαση του κόμματος, άλλοι ο Κωνσταντίνος Ιωάννου και άλλοι η Ζέτα Αιμιλιανίδου. Κάποιοι κύκλοι πρόταξαν και την Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου. Κάτι τέτοιο πάντως απορρίπτεται από τον ΔΗΣΥ. Και ξεκαθαρίζουν πως η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου ήρθε για να μείνει.

Τα αναφωνήματα

Στο πλαίσιο του ήρθε για να μείνει, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με κύριο στόχο να αλλάξει την εικόνα του –που δεν πετά δημοσκοπικά– αλλά και να κερδίσει συμμάχους. Εκτός από τα διευθυντικά στελέχη με τα οποία συνέτρωγε την περασμένη Πέμπτη, είχε και ένα κοινό γεύμα με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Όπως μαθαίνει η στήλη, ο συναγερμικός πρόεδρος ανακουφίστηκε όταν διάβασε τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στην «Κ», που έθετε ζήτημα αναθεώρησης της πολιτικής των κυρώσεων και επικέντρωσης στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με στόχο να σωθεί το Βαρώσι. «Επιτέλους, σοβαρή εξωτερική πολιτική» φέρεται να αναφώνησε. Θα πρέπει πάντως να εξηγήσουν και για ποιο λόγο 4 χρόνια ανέχονταν σιωπηρά τη «μη σοβαρή εξωτερική πολιτική».

Άλλη κυβέρνηση

Μιλώντας πάντως για εξωτερική πολιτική, ένας νέος αέρας φαίνεται να επικρατεί πλέον στο οικοδόμημα του υπουργείου Εξωτερικών. Σε τέτοιο σημείο που πολλοί έχουν την αίσθηση πως άλλαξε κυβέρνηση, καθώς νέα πρόσωπα κάνουν πλέον την εμφάνισή τους. Η πρώτη πάντως συνάντηση του Ιωάννη Κασουλίδη με τους λειτουργούς, δεν ήταν ιδανική, καθώς η αιχμή της Φιλίππας Καρσερά προς τους συναδέλφους της για διαρροές που πλήττουν τους λειτουργούς της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, προκάλεσαν τη δυσφορία του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιου Κορνηλίου και οι τόνοι υψώθηκαν. Την ενόχληση πάντως του Ιωάννη Κασουλίδη προκάλεσε η κα Καρσερά, όταν ο Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την πρόθεσή του να βελτιώσει τη σχέση με τις εδώ πρεσβείες, με τη Φιλίππα Καρσερά να του απαντά «good luck with that».

Οι καβγάδες στον Λόφο

Η στήλη μαθαίνει πως εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών, δεν είναι όλα ρόδινα στον Λόφο. Αντιθέτως την προηγούμενη εβδομάδα όπως μάθαμε υπήρξε έντονος καβγάς δύο συνεργατών του Προέδρου, με τον ένα να αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο. Οι δύο συνεργάτες είναι γνωστοί για το θερμόαιμο του χαρακτήρα τους και έχουν και στο παρελθόν ανταλλάξει βαριές κουβέντες.

Σκάνδαλο των τ/κ περιουσιών

Τα παιδιά προσφύγων μπορεί να αναμένουν ολόκληρους μήνες να εξεταστεί η αίτησή τους για χορηγία κατοικίας ή επίδομα ανακαίνισης κατοικίας, καθώς όπως λένε από την αρμόδια υπηρεσία, είναι λίγοι οι λειτουργοί και δεν φτάνουν, όμως στην υπηρεσία τ/κ περιουσιών, οι αιτήσεις των γνωστών και προνομιούχων, εξετάζονται συνοπτικά και εγκρίνονται αν χρειαστεί και σε διάστημα λίγων ημερών. Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στην Επιτροπή Προσφύγων, όπου ευκατάστατα πρόσωπα με κομματικές πλάτες έλαβαν προνομιακά τ/κ τεμάχια στην Πάφο. Ο ένας δήλωσε άνεργος μάγειρας τη στιγμή που είναι φοιτητής σε αγγλικό πανεπιστήμιο και ο πατέρας του έχει ολόκληρη περιουσία. Ο Νίκος Νουρής επιχείρησε να παραπλανήσει για ακόμη μία φορά, υποστηρίζοντας πως ετοιμάζουν κριτήρια για να σταματήσουν οι στρεβλώσεις ωστόσο τα κριτήρια μπήκαν σε πολυσέλιδη στρατηγική μελέτη από το 2016, την οποία μια χαρά καταχώνιασαν για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους. Την είδηση ότι κριτήρια μπήκαν, αποκάλυψε το ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια της Επιτροπής.

Μιλώντας πάντως για το τι εκτυλίσσεται στη Βουλή, δεν πέρασαν απαρατήρητοι οι υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Ελέγχου, όταν συζητήθηκε ο ΟΑΥ και η έκθεση του γενικού ελεγκτή. Ο Γιώργος Λουκαΐδης, με την πληθωρική προσωπικότητά του, αν και δεν είναι μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καταγγέλλοντας τόσο τον Ζαχαρία Κουλία όσο και τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη ως πολέμιους του ΓεΣΥ. Ο υπουργός Οικονομικών του ανταπάντησε κατά πόσο θεωρεί και τον γενικό ελεγκτή πολέμιο του ΓεΣΥ, δεδομένου ότι είχαν την ίδια άποψη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ να το αφήνει αναπάντητο. Στη μάχη πάντως μπήκε και ο πρώην υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, κάνοντας λόγο για γνωστούς σωτήρες της κοινωνίας που διαγκωνίζονται για το ποιος θα σκοτώσει το ΓεΣΥ. Αίσθηση προκάλεσε πάντως στα πηγαδάκια, πως η Ειρήνη Χαραλαμπίδου τήρησε αποστάσεις απ’ όλο αυτό, ρωτώντας μέσω twitter των Κωνσταντίνο Πετρίδη αν θα έπρεπε βάσει στοιχείων πληρωμών του ΟΑΥ προς συμβεβλημένους παρόχους να ελέγχονται οι φορολογικές δηλώσεις και γιατί δεν έγινε αυτό. Με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη να της εξηγεί πως ο ΟΑΥ αρνείται να δώσει στοιχεία και η ίδια να τον ευχαριστεί.

 

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, η οποία χρειάστηκε να πει το προφανές και το οποίο όλοι προσπαθούν να κουκουλώσουν: πως οι επιθέσεις διανομών φαγητών ενδεχομένως να υποκινούνται από ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα. Αυτό ακριβώς οφείλει πλέον να διορθώσει η κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση