ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το νέο κόμμα, η Σιβηρία και η ελιά για κρέμασμα

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Το κόμμα μας πέρασε μια δύσκολη περίοδο διχασμού και εσωστρέφειας, όμως παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου. Η χαρά μας είναι μεγάλη για την πρωτιά, μας προβληματίζουν τα αποτελέσματα των εκλογών της Τ.Α. Λαμβάνουμε τα μηνύματα από την κοινωνία και θα προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό του κόμματος με φιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές προτάσεις προς την κοινωνία». Θα μπορούσε να ήταν η δήλωση της Αννίτας. Αλλά δεν ήταν.

Την Παρασκευή βάλαμε στη στήλη της διαδικτυακής έκδοσης το κουίζ «ποιο πολιτικό πρόσωπο έχει ήδη στα σκαριά νέο κόμμα;». Πριν απαντήσω, να σημειώσω πως ο νέος σχηματισμός θα κινείται στα άκρα δεξιά του φάσματος. Πόσο άκρα; Ας πούμε πως θα κάνει το ΕΛΑΜ να φαίνεται παρακλάδι της ΕΔΟΝ.

Δεν θα σας κρατήσω άλλο σε αγωνία. Το νέο κόμμα, που σύμφωνα με προβλέψεις στρατολογημένων μελών θα στοχεύσει να μπει στην επόμενη Βουλή με τουλάχιστον 3 ή 4 βουλευτές, είναι στα σκαριά από τον –ταρατατάμ, μουσική αγωνίας παρακαλώ– Ανδρέα Θεμιστοκλέους! Φειδία ζεις, εσύ μας οδηγείς.

Στους νεαρούς ψηφοφόρους ο Φειδίας πήρε σχεδόν διπλάσιες ψήφους από το κόμμα τού μάλλον γερασμένου Λαού. Αυτό δεν ήταν ένα απλό χαστούκι στο ανακαινισμένο ΑΚΕΛ, ήταν κανονική εκτέλεση παρόμοια με αυτή του Τσάρου Νικόλαου από τους Μπολσεβίκους.  

Έτσι, εκεί που ο Στέφανος μας ήταν σχετικά ανέμελος βρέθηκε ξαφνικά αμφισβητούμενος και με πολλά μουρμουρητά στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου. Με βάση όσα κατέγραψε το μαύρο κατασκοπευτικό μου βαν, οι συνεχείς ήττες μπορεί να προξενήσουν προσεχώς δημόσιες αμφισβητήσεις και ίσως τελικά να μην ήταν άσχημη ιδέα να επανέλθουν παλαιές κομμουνιστικές πρακτικές. Εξάλλου, με τόσο καύσωνα όσοι σταλούν στη Σιβηρία θα είναι ευγνώμονες.

Αν κάποιος γνωρίζει αυτόν που σκέφτηκε να ονομάσει Πυρσό την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς παρακαλώ να του μεταβιβάσει εκ μέρους μου πως θα μπορούσε κάλλιστα να γραφτεί στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Παράλληλα ας του δώσει και ένα λεξικό για να διαβάσει τι ακριβώς είναι ο πυρσός και γιατί θα ήταν πιο ταιριαστή ονομασία για γκρουπ εμπρηστών.

Οι αστοχίες του νεαρού Νίκου έβλαψαν τα συγκυβερνώντα κόμματα ή μήπως η απαξίωση προς ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ ευθύνεται για την πτωτική δημοτικότητα του προέδρου; Θυμίζει λίγο την ερώτηση με το αβγό και την κότα και συνεπώς η απάντηση είναι δύσκολη. Σίγουρα πάντως, εθνικέ μου πρίγκηψ, η συρρίκνωση δεν οφειλόταν στη σκληρή κριτική των ΜΜΕ. Δηλαδή, κάπου έλεος.

Συνεδρία Εκτελεστικού Γραφείου και Κεντρικής Επιτροπής θα συγκαλέσει τις επόμενες μέρες το ΔΗΚΟ. Φημολογείται πως εκεί ο εθνικός μας πρίγκηψ θα ανακοινώσει κάτι που θα ταράξει τα νερά. Κάθε απόφαση καλοδεχούμενη φτάνει αυτή τη φορά να αφήσουν τον Μακάριο στο θρονί. Και τον πρίγκιπα στο θρόνο εννοείται.

Δεν έχω ελιά για να κρεμαστώ, δηλώνει ο Ταμασού Ησαΐας, ενώ οι κατήγοροι του διαρρέουν υπονοούμενα πως μπορεί να μην έχει ελιές, έχει όμως τραπεζικούς λογαριασμός εκτός Κύπρου. Δεν ξέρω πια τι να πιστέψω και άρχισα να ψάλλω: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν…» Από τον 33ο ψαλμό.

Για το θέμα των καμερών στη Μονή φαίνεται πως προκύπτουν ποινικά αδικήματα, αφού κόσμος πήγαινε να εξομολογηθεί και εν αγνοία του βρισκόταν σε ριάλιτι όπου τον κατέγραφαν περισσότερες κάμερες από όσες είχε στο σπίτι τού Big Brother με αδελφούς ημών σε ρόλο σκηνοθέτη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, έστω και για να δώσει πάτσους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση