ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το νέο Κόμμα, ο Ελεγκτής και ο Άγνωστος Πρόεδρος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η σημερινή στήλη ξεκινά με το μεγάλο κουίζ της εβδομάδας. Ποιο πολιτικό πρόσωπο ετοιμάζει Κόμμα για τις επερχόμενες βουλευτικές φιλοδοξώντας να μπει στη Βουλή με τουλάχιστον 3 ή 4 βουλευτές; Όποιος βρει την απάντηση κερδίζει ένα μήνα ταχύρρυθμα μαθήματα Τικ Τοκ από τον γκραντ influencer και νυν ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου.

Βλέπετε, διαισθανόμενοι ότι η κοινωνία έχει εν πολλοίς απαξιώσει το υφιστάμενο κομματικό σύστημα, αρκετοί θα προσπαθήσουν να κανιβαλίσουν κόμματα που ψυχορραγούν για να δημιουργήσουν νέα, που δεν θα βαρύνονται από αμαρτίες του παρελθόντος.
Κάποιος πάντως είναι ήδη έτοιμος και φτιάχνει τον πυρήνα της νέας πολιτικής κίνησης έχοντας εγγράψει -με δόση μυστικότητας προς το παρόν- και αρκετά μέλη. Προφανώς οργάνωνε τα πάντα αρκετό καιρό πριν από τις πρόσφατες εκλογές. Ποιος είναι; Η απάντηση στον Ονασαγόρα της Κυριακής.

Στο παρελθόν, Πρόεδρος της Δημοκρατίας με είχε παροτρύνει να παύσω τον Γενικό Ελεγκτή. Γιώργος Σαββίδης, Γενικός Εισαγγελέας

Ξεκίνησε η δίκη για το ενδεχόμενο παύσης του Γενικού Ελεγκτή και ο Γενικός Εισαγγελέας άρχισε πρώτος να καταθέτει, βγάζοντας τα εσώψυχά του και λέγοντας μας πως πολλά κρατούσε μέσα του για 4 χρόνια. Πρόσθεσε μάλιστα πώς στο παρελθόν κάποιος Πρόεδρος τον προέτρεψε να παύσει τον Ελεγκτή μα αυτός δεν το έπραξε! Όλοι απόρησαν, προσπαθώντας να βρουν ποιος άραγε ήταν αυτός ο άγνωστος Πρόεδρος. Πολλοί πέρασαν από το μυαλό μας, μέχρι και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν ήταν ούτε ο Τάσος ούτε ο Μακάριος. Μείναμε λοιπόν όλοι με την απορία. Είναι ο νυν Νίκος ή ο τέως; Όποιος βρει την απάντηση κερδίζει ένα ολοκαίνουργιο διαβατήριο για να μπορέσει να φύγει από την Κύπρο και να γλιτώσει. Οι υπόλοιποι, για τιμωρία, θα μείνετε στην νήσο των αγίων -ενίοτε και των αγρίων- μέχρι να λιώσει ο ήλιος.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως σε αυτή την υπόθεση οι αντιμαχόμενοι έχουν -όπως λένε και οι νεαροί- μπιφ. (beef). Αρκετά από όσα ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα ήταν τόσο εξοργιστικά γελοία που εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τη λαϊκή αγανάκτηση και το 20% που πήρε ο Φειδίας. Αν δεν βρεθεί σύντομα τρόπος να αποκτήσουν οι Θεσμοί την χαμένη αξιοπιστία τους προβλέπω πως οι επόμενοι Φειδίες θα πάρουν από 40%.

Ο νεαρός μας Νίκος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το μπάχαλο με την έλλειψη πτητικών μέσων δήλωσε τα ακόλουθα απίστευτα και όμως κυπριακά: «Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει και το θέμα των προσφορών. Δεν βγαίνεις σε προσφορές, δέχεσαι κριτική. Βγαίνεις σε προσφορές, δέχεσαι προσφυγές.»

Αγαπητέ Πρόεδρε, υπάρχει λύση γι αυτό. Φροντίζεις ώστε οι προσφορές να είναι καθόλα νόμιμες, ώστε να μην υπάρχει χώρος για ενστάσεις και προσφυγές. Τόσο απλά. Μπορεί όμως στην Κύπρο να υπάρξει οποιαδήποτε διαδικασία του Δημοσίου καθαρή και νόμιμη; Νομίζω πως η απάντηση είναι -ξεκάθαρα- ένα μεγαλεπήβολο Όχι. Sorry not, sorry.

Τιπ για το κουίζ που δώσαμε πιο πάνω. Το υπό εκκόλαψη Κόμμα βρίσκεται στο ένα από τα 2 άκρα του πολιτικού φάσματος. Πού όμως; Άκρα Δεξιά ή Άκρα Αριστερά; Η απάντηση -με το όνομα του ιδρυτή- στην έντυπη στήλη της κυριακάτικης Καθημερινης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση