ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Πρόεδρος, οι σοσιαλιτέ και η Βουγιουκλάκη

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ομολογώ πως οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες. Βιώσαμε τα φαινόμενα του καύσωνα, του φειδιασμού, των πυρκαγιών, της κόντρας του Γ.Ε με τον άλλο Γ.Ε. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πληροφορήθηκα πως οι σοσιαλιτέ του νησιού έλειπαν για γάμο στο Παρίσι. Διότι, όλα και όλα, μα δεν θα αφήσουμε τους γάμους και να πάμε για πουρνάρια. Τα πουρνάρια ας καούν. Στην πυρά, στην πυρά, με τις ξενέρωτες, που θα λεγε και η Απόλυτη και θα χε Απόλυτο δίκαιο.

Δεν δεχόμαστε από κανέναν μαθήματα για το Μεταναστευτικό, δηλώνει με οργισμένο ύφος ο Πρόεδρος στην ύπατη αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών. Ναι, είναι ο ίδιος Οργανισμός τον οποίο εκλιπαρούμε για επανέναρξη συνομιλιών και για λύση -δήθεν- μετά που μας έφτυσε επανειλημμένως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί που τρέχαμε πριν μερικούς μήνες για να μην καταλάβουν οι τούρκοι τη Νεκρή Ζώνη. Και διερωτώμαι: Στην φάση που βρισκόμαστε εξυπηρετεί κάπου μια αχρείαστη φραστική αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη εκτός από ένα σιώου εσωτερικής κατανάλωσης; Ζητείται Ελπίς.

Όνειρό μου να γίνουμε κανονικό κράτος. Νίκος Χριστοδουλίδης

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε πάσχουμε από τεράστιο πρόβλημα πολιτικής αντίληψης, είτε απλώς θέλουμε να βεβαιωθούμε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος προόδου στο κυπριακό. Ό τι και να συμβαίνει είναι θλιβερό.

Η Αρχή κατά της Διαφθοράς μας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι δεν εντόπισε παρατυπία στην δηλωμένη ημερομηνία γέννησης της κυρίας Γιαννάκη. Το ότι λειτουργοί του Κράτους ασχολήθηκαν, ερεύνησαν -και πληρώθηκαν- για να ψάχνουν το πιστοποιητικό Γέννησης της Γιαννάκη με ξεπερνά. Ούτε για την ηλικία της μακαρισμένης Αλίκης Βουγιουκλάκη δεν είχε γίνει ποτέ τόσος ντόρος.

Το Υπουργείο Γεωργίας θα διενεργήσει πειθαρχική έρευνα για τον Ακάμα, εναντίον ατόμων που έχουν ήδη αφυπηρετήσει. Σαν να λέμε θα βάλει φυλακή κάποιους που έχουν πεθάνει. Όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για ακόμη μια έρευνα για τα μάτια του κόσμου. Μια κυπριακή πατέντα σε στυλ “στρίβειν δια του αρραβώνος” ή αλλιώς “συγκαλύπτειν δια των -υποτιθεμένων- ερευνών». Καλά κρασιά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, κύριος Χατζηγιάννης, δήλωσε πως για όσα πήγαν λάθος στην σύμβαση για το Τερματικό «κάποιοι φταίνε». Μας φώτισες μεγάλε, μην σου πω μας τύφλωσες. Ποιοι είναι, θα μας πεις; Διότι λίγο πολύ, όλοι τους ξέρουμε, αλλά κανένας δεν ψελλίζει τα ονοματάκια τους…

Ο νεαρός Νίκος δήλωσε στους πυρόπληκτους της Πάφου πως πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Θα συμφωνήσω με τον Πρόεδρο. Φτάσαμε στην ευτυχή θέση να μην υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να γίνουν χειρότερα, οπότε μόνο να βελτιωθούν μπορούν. Ας δούμε λοιπόν το ποτήρι μισογεμάτο αντί μισοάδειο και το δάσος μισοπράσινο αντί μισοκαμένο. Στων δασών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η δόξα μονάχη…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση