ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Εγώ δεν είμαι Υπουργός. Ευτυχώς!

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σήμερα θυμήθηκα το τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα, το οποίο αξίζει να σημειωθεί είναι σε στίχους Μάνου Λοίζου, “Εγώ δεν είμαι Υπουργός”.
Δεν είμαι υπουργός εγώ για να με απολύσεις
και ούτε στο τηλέφωνο να θες να μου μιλήσεις
αλλού είναι το σενάριο κι αλλού ο σκηνοθέτης
γι αυτό σου καταλόγισα ζημιά εκ προ μελέτης…

Πάντως, κατά πως πάνε τα πράγματα, είναι μεγάλο ευτύχημα να ΜΗΝ είναι κάποιος Υπουργός αυτό το διάστημα, “σε αυτήν ειδικά την Κυβέρνηση”, όπως ήταν η αξέχαστη δήλωση της Ελένης Θεοχάρους όταν -μη γνωρίζοντας ακόμη τα φιάσκα που θα ακολουθούσαν- δήλωνε απογοητευμένη που δεν κλήθηκε να συμμετέχει! Μάλλον ανακουφισμένη θα νιώθει τώρα.

Τα καλύτερα μυαλά δεν είναι στην Κυβέρνηση. Αν υπήρχε έστω και ένα καλό μυαλό στην Κυβέρνηση οι Εταιρείες θα το προσλάμβαναν αμέσως. Ρόναλντ Ρήγκαν

Στη λίστα των Υπουργών που μας δουλεύουν κανονικά και με το νόμο μάλλον θα προστεθεί σύντομα και ο Κεραυνός, που έχει το όνομα αλλά δυστυχώς όχι τη χάρη. Διότι σε μια εποχή που η ακρίβεια στραγγαλίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, το να πανηγυρίζεις διότι μείωσες μερικά σεντς τον καφέ και τη ζάχαρη είναι στα όρια του εξοργιστικού, ειδικά όταν συνοδεύεται από την -εξωφρενικά άκυρη- δήλωση πως “αυτό δείχνει πως αυτή η Κυβέρνηση είναι δίπλα στον άνθρωπο!” Προφανώς δεν αναφέρεστε στους ανθρώπους αυτού του τόπου! Όσον δε για την αύξηση των καταθετικών επιτοκίων, πρέπει να είναι η πιο αντίστροφα στοχευμένη ενέργεια του αιώνα, αφού αντί να βοηθά όσους δεν παίρνουν ανάσα από τις φουσκωμένες δόσεις, επιδοτεί αυτούς που έχουν καταθέσεις!

Αδικαιολόγητα ψηλά τα πρόστιμα από τις κάμερες δηλώνει τώρα ο αρμόδιος Υπουργός! Καλώστονε κι ας άργησε! Έστω και με πολύ καιρό καθυστέρηση η Κυβέρνηση δείχνει να αντιλήφθηκε πως η υπόθεση με τις κάμερες (ειδικά στα χωρίς χρονοδιακόπτη Φώτα- είναι πρώτιστα μια παγίδα εισπράξεως προστίμων παρά οτιδήποτε άλλο. Αρκετοί πάντως φαίνεται πως θα προσβάλουν δικαστικώς κάποιες καταγγελίες, αφού σε πολλές περιπτώσεις στερούνται λογικής και είναι πια δεδομένο πως -παρόλη την καθυστέρηση στην εγκατάστασή του- το Σύστημα δεν μελετήθηκε επαρκώς, όπως ούτε και το ύψος των προστίμων. Απ την άλλη, αν γινόταν επαρκής μελέτη δεν θα μας έλεγαν Κύπρο αλλά Ελβετία. Οπότε…

Είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας, αλλά όχι για συγκεκριμένες ενέργειές της, δηλώνει η Υπουργός Δικαιοσύνης. Σωστά, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τις ευθύνες από την Προιστάμενη Αρχή, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Υπουργείο. Με τον ίδιο τρόπο που δεν αφαιρεί ευθύνες από τον Πρόεδρο η όποια λανθασμένη ενέργεια ή παράλειψη Υπουργού.

Κλείνω με τον συμπαθή αλλά μέχρι σήμερα μόνο αεριολογίες -περί φυσικού αερίου δηλαδή- δηλώσεις, κύριο Παπαναστασίου. Μας είχε υποσχεθεί φτηνότερο ρεύμα και κατ επέκταση καύσιμα. Για πότε το εννοούσε; Διότι από τότε που μας το υποσχέθηκε όλα καλπάζουν προς τα πάνω. Αναμένουμε πάντως να τηρήσει την υπόσχεσή του, ή έστω να προσπαθήσει κι ας πέσει ηρωικά.

Κι ας θυμούνται οι αξιότιμοι Υπουργοί πως, εκτός από απολύσεις -ανασχηματισμό το λένε πλέον- υπάρχουν και οι παραιτήσεις! Εκτιμώνται δεόντως από το Λαό και ενίοτε σώζουν αξιοπρέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση